Ekonomi

'Varlık Fonu, özelleştirme ya da kredi için değil'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Türkiye Varlık Fonu, kamu varlıklarının satışı veya özelleştirilmesi projesi değildir. Türkiye Varlık Fonu, kamu varlıklarının teminat gösterilmesi suretiyle kredi temin edilmesi projesi de değildir” ifadelerini kullandı.

Konular: Ekonomi, Türkiye
[Fotoğraf: AA / Arşiv]

başbakan yardımcısı nurettin canikli, twitter hesabından bir çok kamu kurumunun devredildiği türkiye varlık fonu hakkında açıklamalarda bulundu. fonun kamu varlıklarının satışı veya özelleştirilmesi ya da kredi için teminat göstermek amacıyla güçlendirilmediğini ifade etti:

“türkiye varlık fonu, kamu varlıklarının satışı veya özelleştirilmesi projesi değildir. türkiye varlık fonu, kamu varlıklarının teminat gösterilmesi suretiyle kredi temin edilmesi projesi de değildir.

türkiye varlık fonu, kamunun donuklaşmış varlıkları üzerinden likit kaynaklar oluşturarak büyük, stratejik ve teknolojik yatırımlar için uzun vadeli finansman oluşturma projesidir. gelir getiren varlıkların gelirlerinin konsolide edilerek kaynak oluşturulması ve çağ atlatacak yatırımlara kanalize edilmesi projesidir. ekonomik sabotajlar ve saldırılara karşı güçlü bir kalkan oluşturma projesidir. türkiye'nin ekonomik kaynaklarıyla birlikte küresel oyuncu olarak dünya arenasına çıkışının projesidir. ve nihayet ekonomik bağımsızlığımızın, güçlü, iddialı, rasyonel, tutarlı ve dengeli bir sistemle tüm dünyaya ilan edilmesi projesidir.”

bakanlar kurulu tarafından ziraat bankası aş, boru hatları ile petrol taşıma aş, türkiye petrolleri anonim ortaklığı, posta ve telgraf teşkilâtı aş, borsa istanbul aş, türksat uydu haberleşme kablo tv ve işletme aş'nin sermayelerindeki hazine'ye ait hisselerin tamamı, türk telekomünikasyon aş'nin yüzde 6,68 oranındaki hazine'ye ait hissesi ile eti maden işletmeleri genel müdürlüğü ve çay işletmeleri genel müdürlüğü'nün türkiye varlık fonu'na aktarılması kararlaştırılmıştı. bu kurumların ardından thy ve halkbank hisseleri de özelleştirme kapsamından çıkarılarak varlık fonu'na devredilmişti.

kaynak: twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;