Venezuela

Venezuela'da 4 ölüm daha

Hükümet karşıtı gösterilerde can kaybı 9'a yükselirken, yönetim eylemcileri ve yabancı basını suçluyor.

Maduro yanlıları da sokaklarda destek eylemleri düzenliyor [AFP]

venezuela'da mart 2013'te ölen hugo chavez'in hastalığı sırasında yönetimin başında olan ve nisan'daki seçimi de az farkla kazanan nicolas maduro zor günler geçiriyor. 

sosyalist lider, uyguladığı politikalar, yüksek enflasyon ve artan şiddet olayları nedeniyle eleştirilerin hedefinde.

12 şubat'ta başlayan ve başkent caracas dahil birçok kente yayılan protesto eylemlerinde şu ana kadar 9 kişi öldü. venezuela adalet bakanı luisa ortega, olaylarda en az 137 kişinin yaralandığını, 104 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

içişleri bakanı miguel rodriguez torres de, ölen son kişiyle ilgili bilgi verirken protestocuları suçladı. bakan, 29 yaşındaki motosiklet sürücüsünün, karanlıkta eylemcilerin barikatına çekilmiş bir kabloya takılarak düşüp öldüğünü açıkladı. 

yabancı basının yayınlarına tepki

venezuela hükümeti, ülkedeki olaylarla ilgili yayınları da sıkı takibe aldı. devlet başkanı nicolas maduro'nun, ülkedeki yönetim karşıtı gösterilerle ilgili yayınlarını sert bir dille eleştirmesinin ardından cnn televizyonu için çalışan muhabirlerin basın kartları iptal edildi.

cnn'den yapılan açıklamada, venezuela enformasyon bakanlığı'nın, 4 muhabirin bundan sonra ülkede haber yapmasına izin verilmeyeceği bilgisini ilettiği bildirildi.
maduro, cnn'in yayınlarını, 'sosyalist hükümeti devirme kampanyasının parçası olduğunu' söylemiş ve bunu düzeltmediği takdirde cnn'i ülkeden göndermekle tehdit etmişti.
kolombiya haber kanalı ntn24 de geçen hafta venezuela kablolu televizyon yayın paketlerinden çıkarılmıştı.
 
kaynak: afp ve aa  
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;