PKK

Vezneciler saldırısını PKK bağlantılı TAK üstlendi

Vezneciler'de polislere ve sivillere yönelik bombalı saldırıyı PKK bağlantılı TAK üstlendi. 7 Haziran Salı günü gerçekleşen saldırıda 6 polis şehit olmuş, 5 sivil hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: EPA]

reuters'in haberine göre vezneciler'de polislere ve sivillere yönelik bombalı saldırıyı pkk bağlantılı tak üstlendi. 7 haziran salı günü gerçekleşen saldırıda 6 polis şehit olmuş, 5 sivil hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı.

büyük şehirlerde düzenlenen ve sivillerin hayatını kaybettiği bu tür saldırılar genellikle tak tarafından üstleniliyor. 

17 şubat'ta askeri personel servisini hedef alan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği ankara saldırısı ile yine ankara kızılay'da 13 mart'ta 37 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı tak üstlenmişti.

kaynak:  reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;