Futbol

Villa imzayı attı

İspanyol golcü, Amerikan Ligi'nin yeni takımı New York City ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

Konular: Spor
Villa, Atletico Madrid'den önce Barcelona, Valencia ve Zaragoza'nın da formasını giymişti. [Fotoğraf: AFP]

geçen sezon atletico madrid'i ispanya ligi'nde şampiyonluğa taşıyan futbolculardan biri olan david villa, gelecek yıldan itibaren amerikan ligi'nde top koşturacak.

new york city lige 2015'te dahil olacak. villa, premier league'den manchester city ile amerikan beyzbol ligi'nden new york yankees'in sahibi olduğu kulübün ilk transferi.

32 yaşındaki futbolcu "kariyerim boyunca yeni hedefleri başarmak için kendimi zorladım, bu transfer de benim için bir başka önemli amaç anlamını taşıyor" dedi.

yönetim kurulu başkanı ferran soriano ise "david'i çok iyi tanıyorum. dünyanın en iyi futbolcularından biri. gerçek bir şampiyon ve kariyerinin çok iyi bir noktasında" diye konuştu.

villa hem 2010'da dünya kupası'nı kazanan ispanya milli takımı'nın hem de pep guardiola yönetiminde kupalar kazanan barcelona'nın bir parçasıydı.

deneyimli futbolcu barcelona'da geçirdiği üç sezondan sonra geçen yaz atletico madrid'e katılmıştı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;