Futbol

Volkan Babacan kalesinde devleşti

Medipol Başakşehir'in milli kalecisi Volkan Babacan, Fenerbahçe maçında gösterdiği performansla adeta devleşti. 27 yaşındaki kalecinin performansına takım arkadaşlarından da övgüler geldi.

Konular: Spor, Fenerbahçe
Volkan Babacan bir dönem Fenerbahçe'nin de kalesini korumuştu. [AA]

özellikle maçın ikinci yarısında fenerbahçe'nin mutlak gol pozisyonlarına geçit vermeyen volkan, 77. dakikada van persie'nin penaltısını kurtardı. volkan, ayrıca volkan şen, fernandao ve van persie'nin de gol pozisyonlarında kalesini kapattı.

tam 9 kurtarış yapan volkan babacan bu sezon bir maçta en çok kurtarış yapan yerli kaleci oldu.

bir dönem fenerbahçe'nin de kalesini koruyan 27 yaşındaki kaleci maçtan sonra "milli takım bir görev. bu görevi şimdilik ben yürüytüyorum. bu ülkemize boynumuzun bir borcu" ifadesini kullandı.

takımın iki golüne imzasını atan edin visca da "ilk yarı volkan çok devrede değildi ama ikinci yarı itibarıyla penaltı ve ondan sorna da net iki kurtarışıyla bizim sahada ayakta kalmamızı sağladı. volkan bugün neden türk milli takımı'nın birinci kalecisi olduğunu gösterdi" diye konuştu.

volkan demirel'den sonra milli takımın kalesine geçen babacan başarılı maçlar çıkartarak milli takımın euro 2016'ya gitmesinde de önemli bir rol oynadı. fransa'da da birinci kaleci olması bekleniyor.

rasim kara: "volkan, büyük gelişim içinde"

beşiktaş'ta hem kaleci hem de teknik direktör olarak görev yapan türk futbolunun unutulmaz isimlerinden rasim kara, volkan babacan'ın başarısında yıllar içinde aldığı eğitimlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

fatih terim ile milli takımda görev yaptıkları dönemde kaleci antrenörü kursu açtıklarını dile getiren kara, "bundan 23 sene önce açtığımız kursun meyvelerini bugün toplamaya başladık." dedi.

türk kalecilerin başarılarıyla ön plana çıkmasında açılan bu kursun önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan kara, şöyle konuştu:

"volkan babacan, her zaman kendisini belli eden bir kaleciydi. hem milli takımda hem de kendi takımında çok iyi kaleci antrenörleriyle çalışıyor. hiçbir başarı ya da başarısızlık tesadüfen ortaya çıkmaz, mutlaka bir sebebi vardır. volkan, kaleci tekniği ve kalecinin takım içindeki rolü üzerine milli takımda da kulübünde de iyi bir eğitim alıyor. fatih hoca, çok kritik dönemde, sıfır hatayla oynaması gereken maçlarda kendisine görev verdi, o da görevini kusursuz yaptı. teknik, taktik ve fiziğin yanında psikolojik olarak da büyük gelişim içinde. baskı altında doğru karar verebilme öz güvenini yakaladı. volkan, gerek milli takım gerek kulüp takımında oynadığı maçlarda herkese güven verdi. türkiye, artık kaleci sıkıntısı çekmeyecektir. onların bu başarısı, katkımız olması nedeniyle bize de gurur veriyor."

rüştü reçber: "volkan babacan soru işaretlerini ortadan kaldırdı"

volkan babacan'ın son dönemde ortaya koyduğu performansla ilgili eski milli kaleci rüştü reçber, değerlendirmede bulundu.

bir dönem barcelona'nın da kalesini koruyan eski kaleci rüştü reçber, volkan'ın gösterdiği performansla milli takımın kalesini korumaya başladığını belirterek, "bu görevi neden aldığını da gösterecek performanslar sergiliyor." dedi.

volkan babacan'ın kaliteli bir kaleci olduğunu vurgulayan rüştü reçber, şunları kaydetti:

"son fenerbahçe karşılaşmasında da çok önemli bir performans sergiledi. insanların kafalarında soru işaretleri vardı. zannediyorum bu sezonki performansıyla soru işaretlerini ortadan kaldırdı. bu öz güvenle euro 2016'da milli takım kalesinde önemli işler yapacaktır."

medipol başakşehir'in yakaladığı istikrarın ve aldığı başarılı sonuçların baş mimarının teknik direktör abdullah avcı olduğunu söyleyen rüştü reçber, "kurduğu sisteme işleyen dişliler yerleştirdi. bunun başında da volkan babacan geliyor. her dişli görevini yerine getirince de sistem işliyor." diye konuştu.

ömer çatkıç: "volkan, kafasında soru işareti olan herkesi ikna etti"

eski milli kaleci ömer çatkıç, her zaman volkan babacan'ın tarafında olduğunu vurgulayarak, "ben, her zaman milli takımda volkan babacan'ın oynaması gerektiğini düşündüm. dün akşam da bunu kanıtlayacak bir performans sergiledi. kalecilik adına ne yapılabilirse onu yaptı. volkan, kafasında soru işareti olan herkesi ikna etti. milli takım kalecisi olduğunu da eleme maçlarından itibaren göstermeye başladı. en ufak hatanın elenmemize sebep olacağı maçları başarıyla tamamladı. volkan, bu formayı sonuna kadar hak ediyor." ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;