Medya

Vuslat Doğan Sabancı Hürriyet yönetimini bıraktı

Doğan Medya Grubu'na bağlı Hürriyet gazetesinde Ankara Temsilciliği ve Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinden sonra yönetim kurulunda da değişiklik oldu. Gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, bir süreliğine ara vereceğini açıkladı.

Konular: Türkiye, Medya
[Fotoğraf: Hürriyet Gazetesi]

doğan holding onursal başkanı aydın doğan'ın kızı olan vuslat doğan sabancı, 20 yıldır çalıştığı hürriyet'teki son görevi olan yönetim kurulu başkanlığı'nı bıraktı. vuslat doğan sabancı hürriyet gazetesinden çınar oskay'a verdiği röportajda, "bu kararı kesinlikle günübirlik olaylara, siyasi ortama bakarak almadım. siyasi değil, şahsi bir karar. tam da bu sebeple, referandum sonucuyla ilişkilendirilmemesi için şimdi açıklıyorum" diye konuştu.

vuslat doğan sabancı kimdir?

bilkent üniversitesi’nde ekonomi okudu. new york times ve wall street journal gazetelerinde çalıştı. columbia üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler ve medya alanında yüksek lisans yaptı. 

1997'de hürriyet’in dijitalleşme sürecini başlattı ve yönetti. 2000-2010 arasında türkiye’yi temsilen ipi’da (uluslararası basın enstitüsü) yönetim kurulu üyeliği yaptı. ömür boyu onursal üyeliğe seçildi. 2004'te hürriyet icra kurulu başkanı, 2010’da ise yönetim kurulu başkanı oldu. 2005’te "aile içi şiddete son" kampanyasını ve türkiye’deki ilk "aile içi şiddet yardım hattı"nı (aiç) başlattı.

2011’de "ev kadınlarına mikro kredi projesi" için çalışmaya başladı.

2015’ten beri yurt dışında islâm’ın doğru tanınması için projeler yürütüyor.

ali sabancı ile evli, iki çocuk annesi.

ankara temsilcisi ve gyy de değişti

hürriyet gazetesinde vuslat doğan sabancı'nın görevi bırakmasından önce de genel yayın yönetmenliği ve ankara temsilciliği görevlerinde değişiklikler olmuştu. 

önce deniz zeyrek'in yerine hande fırat ankara temsilciliği'ne getirilmişti. 

25 şubat'ta ankara temsilcisi hande fırat imzasıyla yayımlanan "karargâh rahatsız" başlıklı haberin ardından da genel yayın yönetmenliği koltuğunda değişiklik olmuştu. sedat ergin'in yerine fikret bila gazetenin başına geçmişti

kaynak: hürriyet gazetesi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;