Bilim-Teknoloji

WhatsApp çöktü

Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınan anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp Cumartesi gecesi 4 saatlik bir erişim sorunu yaşadı.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

WhatsApp çöktü

WhatsApp'da sunucu krizi

WhatsApp'a erişim sorunu

WhatsApp çöktü
cumartesi 22:00'de başlayan erişim sorunu saat 02:00 civarında çözüldü. 4 saat boyunca erişilemeyen uygulamadaki sorun sosyal ağlarda tepkiye neden oldu. tepkilerin bir kısmı, uygulamayı kısa bir süre önce satın alan facebook'a yönelikti.

whatsapp'ın resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya göre sorunun kaynağı sunuculardaki bir hataydı. özür dilenen açıklamada sorunun kısa süre içinde çözülmesi için çalışıldığı da belirtildi. türkiye saati ile 01:00 sularında, uygulamanın resmi twitter hesabından, sorunun çözüldüğüne dair açıklama yapıldıysa da bunun kullanıcılara yansıması saat 02:00'yi buldu. 
rakiplere yaradı
sorun yüzünden erişim sıkıntısının yaşanması whatsapp'ın rakiplerine yaradı. benzer bir uygulama olan telegram messenger, bu kesinti sırasında saniyede 100 yeni kullanıcı kazandığını açıkladı. bu yüksek trafiği kaldıramayan telegram messenger da kısa bir süre sonra çöktü. sorun çözüldükten sonra twitter üzerinden yapılan resmi açıklamada telegram messenger'in 1 günde 1 milyon 800 bin yeni kullanıcı kazandığı ifade edildi.
facebook satın aldı
dünyanın en popüler anında mesajlaşma uygulaması olan whatsapp, kısa bir süre önce 19 milyar dolar gibi çok yüksek bir meblağ karşılığı facebook'a satıldı. sektörde büyük yankı uyandıran bu satın alma, benzerlerine göre çok yüksek bir değer olarak kabul ediliyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;