Tenis

'Wimbledon için kredi istedim, vermediler'

Türk tenisinin en önemli isimlerinden biri olan eski raket İpek Şenoğlu, 19 yaşındayken Wimbledon’da oynamak için kredi başvurusunda bulunduğunu fakat vermediklerini anlattı.

Konular: Diğer Sporlar, Spor
İpek Şenoğlu Türkiye'de kadın tenisinin öncü isimlerinden. [Fotoğraf: AA]

ipek şenoğlu, wta düzeyinde türkiye’nin final oynayan ve çiftlerde ilk 100’e giren ilk tenisçisi.

şenoğlu, bein sports’ta abd’deki üniversite eğitiminden sonra döndüğü türkiye’de o dönemki zorlukları anlattı.

eski raket, o dönem wimbledon tenis turnuvası’na katılmak için bankadan kredi başvurusunda bulunduğunu fakat ret cevabı aldığını anlattı:

“gerçek bir hikaye bu. trajikomik bir hikaye. üniversiteyi abd’de okudum. bursla okudum, 1 dolar ödemeden okudum. ilk yazımdı, buraya döndüm. wimbledon’da oynamak istiyordum. bir destek lazımdı. bireysel krediye başvurdum. bankada kadın sordu. adımı, soyadımı. kredi alma sebebiniz ne? diye sordu. ben wimbledon oynayacağım dedim. o da güldü. kadın da haklı tabii. benim 13 yaşından beri hayalim ama türkiye’den daha önce kim oynamış ki siz
oynayacaksınız. alamadım, krediyi vermediler”

ipek şenoğlu, daha sonra wimbledon oynadı.

şenoğlu döneminde tenis, türkiye'de yeteri kadar destek görmeyen bir spor dalıydı. şimdilerde ise ülkenin önde gelen tenisçilerinin önemli sponsorları ve ekipleri var. 

kaynak: bein sports
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;