Bilim-Teknoloji

Windows 10 kullanıma sunuldu

Microsoft'un Eylül ayının son günü duyurduğu yeni işletim sistemi Windows 10'un Technical Preview sürümü kullanıma sunuldu. İsteyen herkes bu yeni sürümü indirip kullanabilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Henüz geliştirme aşamasında olan Windows 10'un deneme sürümünü kullanacakların dikkatli olması gerekiyor
Henüz geliştirme aşamasında olan Windows 10'un deneme sürümünü kullanacakların dikkatli olması gerekiyor [Fotoğraf: Microsoft]

microsoft'un windows 8'den sonra 9 sürümünü atlayıp doğrudan 10 olarak duyurduğu yeni işletim sisteminin deneme sürümü kullanıma sunuldu. microsoft'un internet sayfasından indirilebilen ücretsiz sürüme sahip olmak için windows insider programı'na üye olmak gerekiyor.

henüz deneme aşamasında olan işletim sistemi bazı hata ve eksiklikler de içerebileceği mevcut işletim sisteminin üzerine kurulum yerine ayrı bir yükleme yapılması öneriliyor. şimdilik ingilizce olan windows 10 technical preview sürümü, windows 8 çalışan bir bilgisayara kurulabiliyor. ek olarak bir donanım ya da sistem artışına gerek bulunmuyor.

işletim sisteminin 32 bit sürümü için minimum gereksinimler 1 gb ram ve 16 gb depolama alanı olarak açıklandı. 64 bitlik sürümde ise 2 gb ram ve 32 gb depolama alanı gerekiyor. windows 10 minimum 1 ghz hızında bir işlemciye gereksinim duyuyor. bu da tablet bilgisayarlar ve cep telefonlarında bile (teorik olarak) çalışabileceği anlamına geliyor.

windows 10'u denemek isteyen kullanıcılar microsoft'un hazırladığı internet sayfasından yönergeleri takip ederek bu işlemi gerçekleştirebilirler.

kaynak: microsoft
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;