Bilim-Teknoloji

Windows 10 önce bu telefonlara gelecek

Yeni işletim sistemi Windows 10’u kullanıma sunan Microsoft, şimdi de bu güncellemeyi alacak ilk Lumia modellerinin listesini açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Windows 10'un mobil sürümü ilk olarak bazı Lumia modellerine yüklenebilecek
Windows 10'un mobil sürümü ilk olarak bazı Lumia modellerine yüklenebilecek

microsoft’un 29 temmuz’da 190 ülkede kullanıma sunduğu yeni işletim sistemi windows 10, birçok kullanıcı tarafından bilgisayarlarına yüklendi. firma daha önce yaptığı açıklamada bilgisayarlardan sonra akıllı telefonlar için de windows 10 işletim sistemini kullanıma sunacağını belirtmişti. 

firmadan yapılan açıklamaya göre windows 10’un mobile isimli sürümü ilk olarak belirli lumia modellerine yüklenebilecek. windows 10 mobile, yenilenmiş arayüz, üniversal uygulama, yeniden tasarlanan aksiyon merkezi ve yeni tarayıcı edge özellikleriyle beraber lumia modellerine yüklenebilecek. 

microsoft’un açıkladığı listeye göre, yeni işletim sistemi ilk olarak lumia 430, 435, 532, 535, 540, 640, 640 xl, 735, 830 ve 930 modellerine yüklenebilecek. telefon isimleri belirlenmiş olsa da güncellemenin ne zaman verileceği konusunda bir bilgi verilmedi. diğer lumia modellerine güncelleme verilip verilmeyeceği ise bilinmiyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;