Bilim-Teknoloji

Windows 10'un telefon desteği arttı

Micsoroft'un yeni işletim sistemi olan Windows 10'un deneme sürümü artık daha fazla telefona yüklenebilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Windows 10'un hem telefon, hem tablet hem de bilgisayar sürümü bulunuyor
Windows 10'un hem telefon, hem tablet hem de bilgisayar sürümü bulunuyor [Fotoğraf: Microsoft]

geçen yıl duyurulan ve bu yılın başlarında ilk deneme sürümü kullanıma sunulan windows 10’un telefon sürümünün desteklediği cihaz sayısı arttı. duyurunun yapıldığı şubat ayında sadece lumia 630, 635, 636, 638, 730 ve 830 modelleriyle kullanılabilen deneme sürümü artık daha fazla cihaz tarafından da destekleniyor.  

firmanın resmi bloğunda yapılan açıklamaya göre windows 10 deneme sürümü yeni eklenen telefonlarla beraber 36 farklı cihaza destek verir hale geldi. windows 10’un denenebileceği yeni lumia modelleri arasında 1020 ve 920 gibi telefonlar da bulunuyor. 

resmi blogdaki açıklamada desteklenmeyen telefonlarda bir sorun olduğu için listeye alınmadıkları da ifade edildi. yeni işletim sistemi henüz deneme aşamasında olduğu için bazı özellikleri tam anlamıyla çalışmayabilir. deneme sürümünü kullanabilmek için microsoft’un insider programına üye olmak gerekiyor. 

yaz aylarında geliyor

hem tablet, hem bilgisayar hem de telefon sürümü bulunan windows 10, yaz aylarında kullanıma sunulacak. halen hem telefon hem bilgisayar sürümü kullanıcılar tarafından test edilen windows 10, mobil platformlarla bilgisayar ortamını bir araya getirme iddiasına sahip. 

kaynak: microsoft ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;