Bilim-Teknoloji

Windows 9 yolda

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 9'un deneme sürümünün sonbaharda kullanıma sunulacağı iddia edildi. Threshold kodlu yeni işletim sistemi eylül ya da ekimde deneme sürümüyle kullanıma sunulacak.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Windows 9 geliyor

Windows'un yeni sürümü geliyor

Sonbaharda yeni Windows geliyor

Windows 9'da başlat menüsü yukarıda gibi olabilir
Windows 9'da başlat menüsü yukarıda gibi olabilir

yaklaşık olarak iki yılda bir yeni işletim sistemini piyasaya süren microsoft'un, windows'un dokuzuncu sürümünü sonbaharda piyasaya süreceği iddia ediliyor. ünlü teknolojiyi yayını zdnet'in haberine göre windows 9, eylül ya da ekim ayında deneme sürümü ile kullanıcıların beğenisine sunulacak.

kod adı threshold kod adlı yeni işletim sisteminin deneme sürümünün hangi isimle piyasaya sürüleceği bilinmiyor. ancak beklentiler windows 9 olacağı yönünde. yeni işletim sisteminin daha öncekilerde olduğu gibi önce geliştirici sürümü ile yer alıp daha sonra son kullanıcı deneme sürümünün olup olmayacağı bilinmiyor. beklentiler ise bu yönde.

önce deneme sürümü olacak

kalabalıkların gücünü kullanmak isteyen microsoft, işletim sistemlerinin önce deneme sürümünü kullanıma sunuyor. kullanıcılardan geri bildirimle geliştirilen sürüm yaklaşık 6 ay deneniyor. ardından tam sürüm çıkaran microsoft, böylece olası hataların da önüne geçmiş oluyor.

başlangıç menüsü geri geliyor

daha önce yeni işletim sistemi ile ilgili internete düşen ekran görüntülerinde başlangıç menüsü olduğu görülüyordu. windows 7'ye kadar işletim sisteminde bulunan bu menü, windows 8 ile kaldırılmıştı. kullanıcıların büyük tepkisini çeken bu değişiklik windows 9 ile  eski haline getiriliyor.

kaynak: zdnet

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;