Serie A

'Yabancı patronlar İtalyan futbolu için iyi'

Inter'in eski kalecilerinden Francesco Toldo'ya göre Milan ve Inter'in yabancılara satılmasında sorun yok. İtalyan kaleci yabancı yatırımcılar sayesinde Milano kulüplerinin tekrar eski günlerine dönebileceğini düşünüyor.

Konular: Spor, Futbol, İtalya

toldo, bu açıklamayı van basten'in geçtiğimiz hafta belirttiği görüşü üzerine yaptı.

eski milanlı futbolcu van basten "inter ve milan'ın sahiplerinin yabancı olduğunu düşünmek çok zor. bence bu iki büyük kulüp de italyan olarak kalmalıydı. olay sadece moratti veya berlusconi değil. olay tutku" açıklamasını yapmıştı.

toldo'ya göre ise yabancı yatırımcılar italyan futbolu için olumlu:

"biz italyan bir takım olmamıza rağmen uluslararası bir takım olmak istiyoruz. uluslararası bir taraftar kitlesi istiyoruz. 2010'da şampiyonlar ligi'ni kazandıktan sonra adeta sarhoş olduk. bu yüzden yeniden başlamamız gerekiyordu. yeniden yapılanma da yabancılar gelir gelmez başladı"

toldo, önümüzdeki birkaç yıl içinde inter'in yine şampiyonlar ligi seviyesinde bir takım olacağını söyledi.

inter ve milan'ı çinli yatırımcılar satın aldı. bu yatırımlar neticesinde inter, sezon öncesi singapur ve çin'de hazırlık maçları yapacak.

kaynak: afp
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;