Bilim-Teknoloji

Yahoo'dan mobilde önemli satın alım

Yahoo, fotoğraf uygulaması üreticisi Cooliris'i satın aldığını duyurdu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Cooliris Yahoo'nun mobil gücünü artıracak.
yahoo, mobil alanındaki yatırımlarına cooliris'i satın alarak devam etti. 2006 yılında kurulan firma fotoğrafları ve diğer medya içeriklerini 3d pencereden görebilmenizi sağlıyor. 
cooliris satın alım hakkında yaptığı açıklamada, 'yahoo'nun açık bir vizyonu olduğunu ve mobil tecrübesini artırmak için büyük çaba gösterdiğini' belirtirken, yeni ürünlerini küresel mobil piyasasına yahoo ile sunmaktan muyluluk duyacaklarını ifade etti. 
mobil alanındaki gelirlerini artırmayı hedefleyen yahoo'nun ceo'su marissa mayers, geçtiğimiz ay messageme adlı mesajlaşma uygulamasını satın almıştı. 
yahoo, cooliris'in 17 çalışanının bünyelerine katılacağını ve firmanın sunduğu ürünlerin değiştirilmeyeceğini açıkladı. 
mobilde 3d görüntüleme şansı
adjitsu adlı mobil platformunu singtel'e satan cooliris, geçtiğimiz yaz beamit adında snnapchat benzeri bir uygulama sundu. 
birçok yatırımcıdan fonlama ile 27.6 milyon dolar kaynak alan firma, en son olarak facebook, flickr ve dropbox gibi kaynaklarda yer alan içerikleri 3d görebilmeyi sağlayacak mobil uygulamalar geliştirmeye çalışıyor. 
kaynak: yahoo ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;