Bilim-Teknoloji

Yahoo'nun satışı yakın

İnternetin öncü şirketlerinden Yahoo, şirketin temel varlıklarını telekomünikasyon şirketi Verizon’a 4,8 milyar dolara satmaya hazırlanıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Yeni güvenlik sistemi cep telefonu ile birlikte kullanılıyor
Yeni güvenlik sistemi cep telefonu ile birlikte kullanılıyor [Fotoğraf: Al Jazeera]

dünya çapında 1 milyardan fazla kullanıcısı olan şirketin sözcüsü şimdilik satışın detaylarını açıklamak istemediklerini ifade etse de, verizon’un markayı kullanmayı sürdüreceği ve reklamlara ağırlık vereceği öğrenildi.

farklı alanlardaki yatırımlarıyla toplamda 37 milyar dolar değer biçilen yahoo'nun japonya şubesi ve hisselerin bir kısmını elinde tutan çin merkezli alibaba’nın hisseleri bu satışa dahil olmayacak.

mayer açıklama yapmadı

şirketin ceo’su olarak aldığı yüklü maaş nedeniyle eleştirilen eski google yöneticilerinden marissa mayer, son 4 yıldır şirketi yeniden ayaklarının üstüne kaldırmaya çalıştı fakat başaramadı. mayer, satışa ilişkin açıklama yapmasa da, “şirket yapısal düzenlemelerine devam ederken alıcılarla müzakereleri de sürdürecek” dedi.

bir zamanlar 100 milyar dolardı

yaklaşık 20 yıl önce arama motoru, e-posta servisi ve haber portalı olarak dünya çapında milyonlarca kişiyi internetle tanıştıran şirket son yıllarda rakiplerinin çok gerisinde kaldı. 1990’ların sonunda değerinin 100 milyar dolar olduğu tahmin edilen şirket, 2008 yılında microsoft’tan 44 milyar dolar değerinde bir teklif aldı fakat satılmadı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;