Göç

‘Yaklaşık 100 göçmen kayıp’

Libya açıklarında göçmen teknesi alabora oldu. 4 sığınmacı sağ kurtarıldı, 8 kişinin cesedi denizden çıkarıldı. Teknedekiler, yaklaşık 100 kişinin kayıp olduğunu söyledi.

ARŞİV [Fotoğraf: AA]

akdeniz’de libya’nın 30 deniz mili açığında sığınmacıları taşıyan bir tekne alabora oldu. italyan haber ajansı ansa, 8 kişinin cesedinin bulunduğunu, 4 kişinin ise sağ kurtarıldığını duyurdu.

haberde, kurtarılan sığınmacıların ifadelerine göre teknedekilerin toplam sayısının 107 olduğu, bu nedenle bölgede arama-kurtarma çalışmalarının ağır deniz koşullarına rağmen devam ettiği belirtildi.

akdeniz’de, insan kaçakçılarının en yoğun kullandığı güzergahlardan biri olan hatta geçen yıl 5 bin 22 kişi hayatını kaybetmişti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;