2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Yalana tanıklık etmeyeceğiz'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün TBMM'de yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevine başlayacak olan Erdoğan için "Anayasayı çiğneyen birisi nasıl ona bağlılık yemini edebilir" dedi. CHP grubu da tavrını netleştirmek için grup başkanvekilleri öncülüğünde toplanıyor.

Konular: Türkiye
Kılıçdaroğlu basın toplantısında Erdoğan'ın Meclis'teki yemin törenine katılmamasının nedenini açıkladı. [Fotoğraf: AA]

kemal kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilen recep tayyip erdoğan'ın meclis'teki yemin töreninden saatler önce basının karşısına geçti. 

partisinin istanbul'da düzenlediği toplantıda kürsüye çıkan kılıçdaroğlu, tbmm'de yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini devralacak erdoğan'ı eleştirdi, yemin törenine neden katılmadıklarını şu sözlerle açıkladı: 

"şimdi yemin edecek bugün, anayasaya sadakat yemini. anayasayı çiğneyen bir adam nasıl ona sadakat gösterebilir. bugün oradan yalan yemin edecek ve ben bu yalana tanıklık etmeyeceğim. çünkü bu, yalanı meşrulaştırmak olur. erdoğan’ı eleştireceksiniz 'anayasayı çiğniyor' diye... sonra gidip buna  tanıklık edeceksiniz. chp’de böyle bir şey olmaz. bu benim tarihe karşı bir sorumluluğumdur."

kılıçdaroğlu, erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak ancak anayasaya gösterdiği sadakat ölçüsünde kendilerinden saygı göreceğini söyledi. 

kılıçdaroğlu, "karşımızda kendisini her şeyin üstünde sayan, hiçbir kanunu tanımayan, bütün rantı cebine indiren bir statükoyla karşı karşıyayız. biz bunu devireceğiz, size söz veriyoruz, halkımızla bunu başaracağız. anayasa üstünlüğünü yeniden sağlayacağız" dedi.

grup kararı değerlendiriliyor

kılıçdaroğlu istanbul'da bu açıklamaları yaptıktan sonra ankara'da da chp'li milletvekilleri partinin grup başkanvekilleri öncülüğünde basına kapalı toplantı kararı aldı. partinin yemin törenine katılma tavrı bu toplantının ardından netleşecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;