2014 Yerel seçim

Yalova'da seçim iptal edildi

Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin ikinci sayımda 6 oy farkla kazandığı Yalova'daki seçimleri iptal etti.

Konular: Türkiye

yalova'da iki kez sayıldıktan sonra chp'nin kazandığı açıklanan yerel seçim tekrarlanacak. yüksek seçim kurulu (ysk) ağrı'nın ardından yalova'daki yerel seçimlerin de iptal edildiğini açıkladı. seçim aynı adaylarla 1 haziran'da tekrarlanacak. 

ak parti yerel seçimlerde, yalova'da kısıtlılar, askerler ve sandık kurulu üyelerinin seçmen olmadığı halde oy kullandığını öne sürerek ysk'ya itirazda bulunmuştu.

itirazı görüşen ysk, konuyla ilgili ara karar almış, ilçe seçim kurulu'ndan, oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy verenlerin tespit edilmesini istemişti. 

chp 6 oyla kazanmıştı

yalova'daki sandık sonucu belirsizliği iki sayımın ardından aşılmıştı. 

31 mart'ta il seçim kurulu, ildeki seçimleri bir oy farkla adalet ve kalkınma partisi'nin adayı yakup bilgin koçal’ın kazandığını açıklamıştı.

chp bu sonuca itiraz edince oylar yeniden sayılırken, 2 nisan'daki ikinci oy sayımının ardından sevinen taraf chp olmuştu. 

merkez ilçe seçim kurulu, chp'nin belediye başkan adayı vefa salman'ın seçimi 6 oy farkla kazandığını duyurmuştu.

bu kez de ak parti sonuçlara itiraz etmişti.

chp'li ince: yine yeneriz

seçimin iptaline tepki gösteren chp yalova milletvekili muharrem ince, twitter hesabından "her şeyde bir hayır vardır" ifadesini kullandı.  

ince "yalova'da sandıkta akp'yi yendik, ayak oyunlarına direndik, sandalye başlarında sandık nöbeti tuttuk, yine tutarız, yine yeneriz" açıklamasını yaptı. 

daha önce seçimi kazandığı açıklanan chp'li vefa salman, seçimin yenilenmesiyle yalova halkının zamanının çalındığını savundu. salman, 1 haziran'da da kazananın yine kendisi olacağını söyledi. salman, şöyle konuştu:

"akp, h.b.u. isimli şahsın, kısıtlı olduğu halde oy kullandığı konusunda ysk'ya itirazda bulunurken h.b.u'nun aynı zamanda 1217 numaralı sandıkta kendileri adına sandık görevlisi olduğunu gizlemeye çalıştı. bu gerçeğin ortaya çıkmasına yani asıl hileyi yapanın akp olduğunun anlaşılmasına rağmen ysk'nın kararı düşündürücüdür."

ak parti yalova il başkanı mustafa pehlivan ise iptal kararını memnuniyetle karşılarken, "ysk, nihayetinde bu usulsüzlük iddialarımızın doğru olduğuna karar verdi" dedi.

kaynak: aa 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;