Türkiye Süper Ligi

Yanal'lı Trabzon'un farklı gecesi

Türkiye Süper Ligi'nin 10'uncu haftasında Galatasaray'a konuk olan Trabzonspor, Carl Medjani'nin iki ve Yusuf Erdoğan'ın golüyle karşılaşmayı 3-0 kazandı. Bordo mavililer Ersun Yanal ile çıktığı ilk maçını kazanmış oldu.

Trabzonspor, Ersun Yanal yönetiminde çıktığı ilk maçını kazanmış oldu. [Fotoğraf: AA]

trabzonspor’un golleri 58 ve 75’te carl medjani'den 85'te yusuf erdoğan'dan geldi. bordo mavililer bu galibiyetle puanını 15’e yükseltti. galatasaray ise 19 puanda kaldı.

galatasaray’da teknik direktörü cesare prandelli, kasımpaşa maçında da yedek bıraktığı wesley sneijder’e bir kez daha ilk 11’de şans vermedi. kasımpaşa maçında galibiyet golünü atan umut bulut da yedekler arasında kaldı.

trabzonspor’un başında ilk maçına çıkan ersun yanal ise mehmet ekici ve özer hurmacı’yı ilk 11’de beraber kullandı. 
 

10. hafta

rize 0-2 başakşehir
akhisar 1-1 mersin
galatasaray 0-3 trabzon
gençlerbirliği 2-2 karabük
konya 2-0  gaziantep
eskişehir 2-1 erciyes
beşiktaş 2-0 kasımpaşa
balıkesir 1-3 sivas
bursa 1-1 fenerbahçe

sezon başında galatasaray’a transfer olan olcan adın ve trabzonspor’a giden salih dursun ilk kez eski takımlarına karşı sahada yer aldılar.

maça ev sahibi daha etkili başladı. özellikle olcan adın ile etkili olan galatasaray ilk 20 dakikada daha çok pozisyon bulan taraftı. duran top şanslarını iyi değerlendiremeyen sarı kırmızılılar üstünlüğü alamadı.

oyuna ortak olan trabzonspor, bosingwa’nın bindirmeleriyle rakibine zor anlar yaşattı. özer’in paslarıyla savunma arkasına kaçmak isteyen bordo mavililer net pozisyon bulamasa da savunmayı sıkıntıya soktu. 41’de özer’in şutu direkten dönünce ilk yarı golsüz sona erdi.

ikinci yarıya bordo mavililer daha iyi başladı. 56’da kullanılan köşe vuruşunda arka direkte cardozo vurdu. çizgide yekta topu çıkardı. dönen top bir kez daha ortalandı. medjani güzel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi.

golden sonra galatasaray’da wesley sneijder oyuna dahil oldu.

75’de cardozo uzaklardan çok sert vurdu. muslera güçlükle topu dışarıya çeldi. kullanılan köşe vuruşunda medjani arka direkte boş kalınca farkı ikiye çıkarttı. 86'da çalımlarla ceza sahasına giren yusuf erdoğan düzgün bir vuruşla muslera'yı mağlup edince skor 3-0'a geldi.

kalan dakikalarda başka gol olmayınca, trabzonspor ersun yanal yönetiminde çıktığı ilk maçı 3-0 kazandı. bordo mavililer 18 maç sonra istanbul'da derbi galibiyeti aldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;