Dünya

Yanardağa havadan bakış

Dünyanın en büyük yanardağlarından Kilauea Yanardağı'nın lavları, havadan görüntülendi.

Konular: Dünya

dünyanın en aktif yanardağları arasında olan hawaii'nin doğusundaki kilauea yanardağı'nın lavları, havadan görüntülendi. 26 ocak’ta görüntüleri çeken mick kalber, yanardağdaki hareketliliği ‘orta seviyede’ olarak niteledi.  

eriyik hâldeki lavlar okyanusla temas ettiği zaman, patlamalar meydana gelebiliyor. yetkililer, bundan dolayı yanardağa yaklaşılmamasını tavsiye ediyor.

dünyanın en büyük yanardağlarından hawaii'deki kilauea, 27 temmuz'da aktif hâle geçmişti. yanardağın lavları, 2013'ten beri ilk kez yine büyük okyanus'a akmaya başlamıştı. lavların koni içerisinde oluşturduğu "gülen surat" ilgi çekmişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;