Doping

Yanıt'ın doping cezası artırıldı

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, aralarında Nevin Yanıt'ın da bulunduğu sekiz atletin dopingden aldığı cezayı uzattı.

Konular: Diğer Sporlar
Nevin Yanıt 100 metre engellide art arda iki kez Avrupa şampiyonu olmuştu. [AA]
kurul, atletlerin cezasını iki yıldan iki yıl altı aya çıkardı. 
aralarında 100 metre engelli avrupa şampiyonu nevin yanıt'ın da bulunduğu sekiz atletin cezası, numunelerinde birden fazla maddeye rastlanması nedeniyle uzatıldı. 
isa can, gökçe çalank, burcu akmazoğlu, fatih eryıldırım, dilek esmer, emel güngör ve kaan şencan, cezalarına altı ay eklenen diğer sporcular.
türkiye milli olimpiyat komitesi'nin (tmok) cezalarının dört yıla çıkarılması istemiyle tahkim kurulu'na sevk ettiği 37 atletten 28'inin cezası aynı kaldı, veysi aslan'ın dosyası ise henüz karara bağlanmadı.
cezası değiştirilmeyen sporcular arasında 2004 olimpiyatları'nda madalya kazanan çekiççi eşref apak da var. 
tmok, kullanılan yasaklı maddelerin, sporcunun iki yıllık cezası bitene kadar vücuttan atılsa bile performans yükseltici etkilerinin sürebileceği iddiasıyla cezaların artırılmasını talep etmişti.
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;