Bilim-Teknoloji

Yapay zekâ diziye bölüm yazıyor

Friends dizisinin eski bölümlerin senaryolarını okuyup yeni bölümler yazan yapay zeka teknolojisiyle tanışın.

Konular: Bilim-Teknoloji
[Fotoğraf: The Daily Beast]

yapay zekâ, dizi senaryosu işine de girdi. google’ın açık kaynaklı olarak kullanıma sunduğu tensorflow yapay zekâ motorunu kullanan abd’li bilgisayar yazılımcısı andy herd, friends dizisinin tüm senaryolarını bilgisayarına ‘öğretip’ yeni bölümler için senaryolar yazdırdı.

bilgisayar yazılımı, önceki bölümlerin senaryolarını okudu ve karakterler hakkında genel bir fikre sahip olduktan sonra yeni bir bölüm yazdı. ortaya çıkan sonuç, herd’ün tabiriyle, “ingilizce fakat çoğunlukla saçmalık” oldu.

yapay zekâ kavramının ilgisini çektiğini ve eğlenmek için bu uğraşa giriştiğini anlatan herd, “yazılım, hangi harfin devamında hangi sözcüğün gelebileceğini tahmin ederek çalışıyor. bütün bölümlerin senaryolarını öğrendikten sonra da yenilerini yazdı” diyor.

google, tensorflow teknolojisini çoğunlukla arama motorunu daha da akıllı hâle getirmek ve google fotoğraflar uygulamasında fotoğraflardaki nesneleri isimleriyle arayabilmek için kullanıyor.

kaynak: the verge

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;