Bilim-Teknoloji

Yarasa drone

ABD’de geliştirilen yeni bir insansız hava aracının tasarımında yarasalardan ilham alındı.

Konular: Bilim-Teknoloji

abd’deki kaliforniya teknoloji enstitüsü ve illinois üniversitesi’nin üzerinde çalıştığı yeni insansız hava aracı (drone) yarasalardan ilham alınarak yapıldı.

85 gram ağırlığındaki bat bot adı verilen insansız hava aracının iskeleti karbon fiberden yapıldı. dışı ise silikon bazlı bir zarla kaplandı. yarasaların kanatlarındaki gibi 40 eklemi olmasa da 3 boyutlu yazıcıyla yapılmış 9 eklemi bulunuyor.

drone’un geliştiricisi abd’deki kaliforniya teknoloji enstitüsü’nden soon-jo chung, icadı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“yarasaların uçuşunu katı bir şekilde taklit etmeye çalışmıyoruz. bütün drone’ların ileride yarasa gibi gözükmesi gerektiğini iddia etmiyoruz. söylemeye çalıştığımız şey şu: eğer yarasaların nasıl uçtuğunu anlarsak, belki uçaklar ya da diğer hava araçları için bu uçuş mekanizmalarının bir kısmını kullanabiliriz.”

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;