Suriye'de iç savaş

'Yardımlardan sonra Madaya'da 7 kişi öldü'

Suriye'de Şam'ın batısında yer alan ve aylardır rejim güçleri ile Hizbullah ablukasındaki Madaya bölgesine yardımların ulaşmasının ardından, doktorlar 7 kişinin daha gıda yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

[Fotoğraf: Reuters]

madaya'daki sahra hastanesi doktorlarından halid muhammed, son yardım kafilesinin girişinden sonra gıda yetersizliğinden 7 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

sağlık merkezlerinin ihtiyaca cevap veremediğini dile getiren muhammed, bölgede ciddi bir gıda sıkıntısı yaşandığını ve durumu kritik 300'den fazla hasta olduğunu belirtti.

muhammed, yapılan gıda yardımlarının yeterli olmadığını ve ablukanın tamamen kaldırılmasıyla madaya'daki hastaların tam donanımlı hastanelerde tedavi edilmesi gerektiğini ifade etti.

uluslararası yardım kuruluşu sınır tanımayan doktorlar, beşşar esed rejimi ve hizbullah’ın 7 aydır kuşatma altında tuttuğu madaya bölgesinde 1 aralık’tan bu yana 23 kişinin açlıkltan öldüğünü duyurmuştu.

kuşatılan bölgede bazı siviller, gıda malzemeleri tükendiği için ağaç yaprakları, ot ve sokak hayvanlarını yediklerini söylemişti.

madaya'ya aylar sonra ilk kez pazartesi günü insani yardım konvoyu girebilmişti. ancak suriye'de kuşatmalardan dolayı açlıkla mücadale eden ve sesini madaya gibi dünyaya duyuramayan birçok bölge var.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;