Gezi Parkı eylemleri

Yargıtay, Ali İsmail Korkmaz cinayetinde kararı bozdu

Gezi Parkı eylemlerinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz hakkındaki davayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını usûl yönünden bozdu. Sanık polislerin tahliye talepleri de reddedildi.

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi [Özgür Tekşen-Al Jazeera]

üniversite öğrencisi ali ismail korkmaz'ın eskişehir'deki gezi parkı eyleminde darp edilerek hayatını kaybettiği davada yerel mahkemenin aldığı kararı inceleyen yargıtay 1. ceza dairesi, kararı usûl yönünden bozdu. daire, sanık polis memurlarının tahliye taleplerini de reddetti.

yargılama, yargıtay'ın bozma gerekçeleri doğrultusunda yenilenecek.

kararlar neydi?

yerel mahkeme, kararında, mevlüt saldoğan'ı kasten insan öldürme suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırmış, ceza 10 yıl 10 aya indirilmişti.

tutuksuz yargılanan sanık polis yalçın akbulut da 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ceza 10 yıl hapse indirilerek tutuklanmıştı. fırıncılar ismail koyuncu, ramazan koyuncu ve muhammet vatansever yaralama suçundan 8'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. cezalar 1/6 indirimle 6 yıl 8'er ay hapis olarak belirlenmiş,, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti.

sanık ebubekir harlar 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmış, yarı yarıya indirimle cezası önce 4 yıl, 1/6 indirimle de 3 yıl 4 ay hapse indirilmiş ve tutuklu kaldığı süre göz önüne alınıp tahliyesine karar verilmişti.

polisler şaban gökpunar ve hüseyin engin'in delil yetersizliğinden beraatlarına karar verilmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;