Türkiye

Yargıtay başkanı emekli oldu

Yaş haddinden görev süresi dolan Yargıtay Başkanı Ali Alkan emekli oldu. Alkan Yargıtay'daki törende arkadaşlarıyla vedalaştı.

Konular: Türkiye
Yargıtay Başkanı Ali Alkan yaş haddinden emekli oldu. [Al Jazeera - Osman Baytürk]

yargıtay konferans salonunda düzenlenen törende konuşan yargıtay başkanı alkan, görev ve makamların geçici olduğunu söyledi. “benim de şaşmaz terazide hesap vereceğimi biliyorum” diyen alkan, yaşadıklarının mahkemenin kadıya mülk olmadığını gösterdiğini söyledi:

“meslek hayatımda görevimi severek yaptım. bu derece zor bir meslek aşık olunarak yapılır. 1975 yılında ankara adliyesi’nde hakim olan merhum cavit karal’ın yanında staj yaptım. ilk görev yerim olan pervari’ye atandığım andan itibaren hangi yerde ve görevde olursam olayım mahkemenin kadıya mülk olmadığı özdeyişini aklımdan çıkarmadım. staj yaptığım dönemde karşı taraf dinlenmeden bir karara varılmaması gerektiğine karar verdim. burada avukat mesleğinin önemini de gördüm.”

üye sayısı artırılarak iş yükü çözülemez

yargıda iş yükünden şikayet edildiğine dikkat çeken alkan, iş yükünün yargıtay üye sayısı bin 500 yapılsa da çözülemeyeceğini belirtti:

“yargıtay'ın iş yükü konusunda çözümleri yetkililere ilettik ancak düzenlemenin gecikeceğini öğrendik. yargı eleştirilere açıktır. eleştiriler yargıya ışık tutularak yapılmalıdır. yargı yıpratılarak sonuç alınamaz. yargı çökerse devletin işlemeyeceği gerçek.”

evrensel ilkeleri koruma adına görev yaptığı dönemde açıklamalarda bulunduğunu belirten alkan, son zamanlarda yargıya güvenin azaldığından bahsedildiğini, meslektaşlarının yüksek etik değerlere sahip olması gerektiğini belirtti. hakimlik teminatının alınacak kararlar için önemli olduğunu belirten alkan, yargının şu an bulunduğu yeri hak etmediğini ifade etti.

seçim yarın

yargıtay başkanlığı seçimleri yarın yapılacak. yargıtay başkanlığı için yapılacak seçimlerde beş aday yarışacak. adaylar yargıtay cumhuriyet başsavcıvekili mehmet ekmekçi, 20. hukuk dairesi başkanı feyzi altınok, 3. ceza dairesi başkanı erdal gökçen, 6. ceza dairesi üyesi ali suat ertosun ile 13. ceza dairesi başkanı ismail rüştü cirit.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;