15 Temmuz darbe girişimi

YAŞ öncesi Anıtkabir ziyareti

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Yıldırım Anıtkabir özel defterine "Türkiye, 15 Temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır. Millet, milli mücadeledeki istiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir" diye yazdı.

[Fotoğraf: Zahidin Köşüş/Al Jazeera]

başbakan yıldırım anıtkabir özel defterine şu ifadeleri yazdı:

"aziz atatürk,

yüksek askeri şura üyeleri olarak huzurunuzdayız.

kurduğun türkiye cumhuriyeti'ni daima yüceltip istiklal ruhuna sadık kalarak ülkemizi istikbale emniyet ve güven içinde taşıma azmindeyiz.

türk silahlı kuvvetlerimiz de demokrasiye ve milli iradeye sadakatle bağlı kalarak ülkemize hizmet etmeye devam edecektir.

türkiye, 15 temmuz gecesi ikinci bir kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmıştır. milletimiz iradesini hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğini göstermiş, ülkesine ve demokrasine sahip çıkmıştır.

[Fotoğraf: Zahidin Köşüş/Al Jazeera]

milyonlarca insanımız, gözünü kırpmadan şahadete koşarken, bu yüce millet milli mücadeledeki istiklal ruhunu koruduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir.

devletimize, milletimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden bütün terör örgütlerini bertaraf edeceğimiz muhakkaktır.

2016 yüksek akeri şura çalışmalarının ülkemize, milletimize ve türk silahlı kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.

huzurunuzda bir kez daha ifade ediyorum ki;

bu millet kıyamete kadar dimdik ayakta duracak,

bu vatan, dünya var oldukça bütünlüğünü koruyacak,

bu bayrak,kanımızın son damlasına kadar göklerde dalgalanacak,

bu ezanlar, selalar semalarımızda sonsuza kadar yankılanacak,

türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

ruhun şad olsun."

ziyaretin ardından, başbakan yıldırım ve genelkurmay başkanı orgeneral hulusi akar aynı araçla, yaş toplantısına ilk kez ev sahipliği yapacak olan çankaya köşkü'ne hareket etti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;