Gülen örgütü soruşturmaları

'Yasadışı dinleme'de 2 tutuklama

İzmir merkezli 13 ilde düzenlenen 'yasadışı dinleme' operasyonunda tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 14 polisten ikisi tutuklandı. 12 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Konular: Türkiye
Gözaltındaki polisler 29 Ocak'ta adliyeye sevk edilmişti. [Fotoğraf: AA]

izmir'deki yasadışı dinleme operasyonunda mahkemeye sevk edilen 14 kişiden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 12'si serbest bırakıldı.

tutuklanan polisler, emniyet müdürü memduh tosun ile eski istihbarat şube müdür yardımcısı taner aydın.

izmir cumhuriyet başsavcılığı'nca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, suç örgütü faaliyetleri kapsamında kamu görevlilerinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 13 ilde gözaltına alınan 24 polisin ifadeleri, cumhuriyet savcısı okan bato tarafından 29 ocak’ta alınmıştı.

ifadelerinin alınmasının ardından 14 şüpheli polis tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesi'ne sevk edilmiş. 10 polis ise serbest bırakılmıştı.

soruşturma dosyası kapsamında batman emniyeti'nin eski müdürü hasan ali okan ile elazığ emniyeti eski müdür yardımcısı ramazan karakayalı ise halen aranıyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;