Bilim-Teknoloji

"Yaşanılabilir bölgede" yeni bir gezegen keşfedildi

Güneş sistemine en yakın yıldız olan Proxime Centauri'nin yörüngesinde yeni bir gezegen keşfedildi. Proxima b ismi verilen gezegen Dünya'ya sadece 4 ışık yılı uzaklıkta.

Konular: Bilim-Teknoloji

güneş sistemine en yakın yıldız olan proxima cantauri'nin yörüngesinde bulunan yeni gezegenin dünya boyutlarında olduğu açıklandı.

gezegene proxima b ismi verildi. 

avrupa güney gözlemevi'nden bir grup astronotun şili'de gerçekleştiği keşfe göre gezegen, yaşanabilir bölgede bulunuyor.

bilim insanları, dünya'ya 4 ışık yılı uzaklıkta bulunan proxima b'nin kayalık yüzeyinde su bulunabileceğini düşünüyor. 

avrupa güney gözlemevi, gerekli incelemelerin ardından yeni keşfedilen gezegen ile ilgili ağustos sonunda yeni bir açıklama yapacak. 

kaynak: storyful

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;