Kobani

Yasin Börü cinayeti zanlıları yakalandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır’da öldürülen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlısı 16 kişinin yakalandığını açıkladı.

bursa’da konuşan başbakan ahmet davutoğlu şunları söyledi:

“gelirken son bir haber iletildi içişleri bakanımız tarafından; bu olaylar esnasında diyarbakır'da katledilen yasin börü ve 3 arkadaşının katil zanlıları 16 kişi, bugün sabah yakalandı ve adalete sevk edildi.”

konuyla ilgili diyarbakır cumhuriyet başsavcısı ramazan solmaz da bir basın açıklaması yayınladı. açıklamada 5 kişinin de arandığı söylendi şu ifadelere yer verildi:

“03/12/2014 tarihinde şüpheliler t.t., g.t.,s.ç., h.t., u.d., a.p., h.o., m.s., h.o., a.t., n.o., k.t., a.b., y.d., ile 18 yaşın altında olan  m.t. ve f.k. olmak üzere 16 kişi yakalanarak gözaltına alınmış olup, 5 kişinin ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

kobani eylemleri sırasında saldırıya uğramıştı

yasin börü, kobani'ye destek eylemleri sırasında, 7 ekim'de diyarbakır'ın iskanevleri semtinde öldürüldü.

hüda par'a göre, 16 yaşındaki börü ve beraberindeki 3 kişi kurban eti dağıtımı sırasında pkk yanlısı bir grubun saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

aynı saldırıdan yaralı kurtulan yusuf er, börü'nün bir binanın üçüncü katından aşağı atıldığını ve çeşitli yerlerinden bıçaklandığını söylemişti.

börü'nün ölümü, cumhurbaşkanı erdoğan ve başbakan davutoğlu tarafından da sık sık gündeme getirilmişti.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;