ABD

Yavru köpek kavgası öldürdü

ABD’de 11 yaşındaki bir erkek çocuğu, 8 yaşındaki komşu kızını pompalı tüfekle öldürmekle suçlanıyor. Polis, cinayetin gerekçesinin küçük kızın yavru köpeklerini göstermek istememesi olduğunu açıkladı.

Konular: ABD
WATE-TV’ye konuşan anne Latasha Dyer, olayın zanlısı için, "Kızımla alay eder, lakap takar, ona kötü davranırdı” dedi. [Fotoğraf: WATE]

abd’nin tennessee eyaleti’nde 11 yaşındaki bir çocuk, 8 yaşındaki komşu kızını cumartesi günü öldürmekle suçlanarak gözaltına alındı. jefferson county şerifi g.w. "bud" mccoig, zanlının yaşadığı karavanın penceresinin dışındaki üç kızla konuştuğunu ve kızlardan birinin yavru köpeklerini görmek istediğini belirtti. şerife göre, isteği reddedilen çocuk babasının pompalı tüfeğini alarak küçük kızı göğsünden vurdu. daha sonra silahı karavanın penceresinden fırlattı.

8 yaşındaki Maykayla Dyer [Fotoğraf: WATE]

white pine ilkokulu’nda okuyan 8 yaşındaki maykayla dyer olay yerinde hayatını kaybetti. aynı okulda okuyan 11 yaşındaki zanlının ismi açıklanmadı. jefferson county şerifi mccoig, haberin okuldaki diğer çocuklara danışmanların yardımıyla verildiğini belirtti.

zanlı, kendi evinde gözaltına alındı. pazartesi günü de birinci dereceden cinayetle suçlanarak ıslahevine gönderildi. 2 bin 200 kişinin yaşadığı white pine kasabasındaki bir karavan parkında gerçekleşen olayın zanlısı, birinci dereceden cinayetle suçlanıyor. 28 ekim’de tekrar mahkemeye çıkacak zanlının çocuk ya da yetişkin olarak yargılanması kararlaştırılacak.

silah şiddeti arşivi isimli sivil toplum kuruluşuna göre, 2015’te abd’de 11 yaş ve altındaki 559 çocuk silahla öldürüldü ya da yaralandı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;