Suriye'de iç savaş

Yayladağı'na top mermisi

Anadolu Ajansı’na göre Hatay'ın Yayladağı ilçesi kırsalına Suriye tarafından atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Geçen mart ayında Türkiye hava sahasını ihlal eden Suriye uçağını düşürmüştü. [Al Jazeera Arşiv]

kimin tarafından atıldığı henüz netleşmeyen top mermisi, ilçeye bağlı denizgören köyünün göltarla mevkisinde suriye sınırına yaklaşık 100 metre mesafeye düştü.

top mermisinin bölgeden geçen bir traktör römorkuna isabet etmesi sonucu, ilk belirlemelere göre traktördeki 2 kişi yaralandı. yaralılar, ambulanslarla hastaneye sevk edildi.

hudut birlikleri tarafından bölgede önlem alınırken, inceleme de başlatıldı.

türkiye ile suriye arasındaki sınır gerilimi son olarak geçtiğimiz ay türkiye’nin hava sahasını ihlal eden bir suriye uçağını düşürmesiyle yeniden artmıştı.

türkiye 23 mart pazar günü, ikazlara rağmen hava sahasını ihlâl eden bir suriye uçağını vurmuş, uçak hatay’ın karşısında yer alan keseb kasabasına düşmüştü.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;