Türkiye

Yayladağı'na üç top mermisi düştü

Top mermilerinden biri Suriyelilerin kaldığı çadır kentin güvenlik noktası ile bir evin yakınına düştü, evin camları kırıldı. İki mermi ise boş alana isabet etti.

Yayladağı'nda top mermisinin düştüğü noktanın yakınındaki bir binanın camları kırıldı. [AA]

suriye'nin türkiye sınırı yakınındaki keseb kasabası ve çevresinde muhalifler ile rejim birlikleri arasında çatışmalar devam ederken hatay'ın yayladağı ilçesine üç top mermisi düştü. top mermilerinden biri polis güvenlik noktası ile bir evin yaklaşık 10 metre yakınına düştü. top mermisinin isabet ettiği nokta suriyelilerin kaldığı tekel çadır kentine de 20 metre mesafede.

düştüğü yerde yaklaşık bir metrelik çukur oluşturan top mermisinin etkisiyle bir ev ile kur'an kursu binasının camları kırıldı. 

iki top mermisi ise çedenelik mevkiindeki ormanlık alana düştü. 

herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığını bildiren hatay valiliği, "olayla ilgili olarak değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından, atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir" açıklaması yaptı.

hatay'ın yayladağı ilçesi kırsalına 25 mart'ta da 6 top mermisi düşmüştü.

kaynak: al jazeera, anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;