Yaşam

Yaz saati uygulaması başladı

Gün ışığından daha fazla yararlanmak için saatler gece 3’te bir saat ileri alındı.

Konular: Türkiye

gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında saatler, saat 03.00'te bir saat ileri alındı.

türkiye genelinde yaz saati uygulaması yaklaşık yedi ay sürecek ve saatler, 25 ekim 2015 pazar günü saat 04.00'te tekrar geri alınacak.

yaz saati uygulaması, çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınması nedeniyle gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması hedefini taşıyor. uygulama ile ayrıca akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması amaçlanıyor.

türkiye'de yaz saati uygulaması, ab ülkeleriyle eş zamanlı olarak mart ayının son pazar günü başlayıp, ekim ayının son pazar günü sona eriyor.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;