Türkiye

Yeğen Gülen LYS üçüncüsü

Sonuçları merakla beklenen üniversiteye giriş sınavı LYS'de dereceye giren öğrenciler arasında bir isim dikkat çekiyor. Türkiye üçüncüsü Fethullah Gülen, Gülen Cemaati lideri Gülen'in akrabası çıktı.

Konular: Eğitim, Türkiye
Hep birinci olmak istediğini söyleyen Fethullah Gülen'in hedefi hukuk eğitimi almak. [Fotoğraf: DHA]

lisans yerleştirme sınavları (lys) sonuçlarını göre, ham puan ve yerleştirme puanlarında tm-1 ve tm-2 puan türlerinde türkiye üçüncüsü, tm-3'te türkiye dördüncüsü özel yamanlar fen lisesi öğrencisi fethullah gülen oldu.

fethullah gülen, aynı adı taşıdığı gülen cemaati lideri fethullah gülen'in babasının amcası olduğunu söyledi.

fethullah gülen, gazetecilere uzun bir hazırlık sürecinden geçtiklerini anlattı.

"belli bir düzenimiz vardı, her gün belli saatlerde sınıf arkadaşlarımla ders çalışıyorduk. dayanışmanın ve düzenin verdiği motivasyon var, bu motivasyon bizi başarıya götürdü. ders çalışma süresinden ziyade verimli ders çalışma daha önemli. verimli çalışmak; konsantre olmak, o an dersten başka bir şeyle ilgilenmemek, merak ettiklerini sormaktır."

hukuk eğitimi almak istediğini söyleyen gülen, "hayal ederdim hep, bağırıp çağırayım 'birinci oldum' diye ama öyle bir şey olmadı" dedi.

14-15 ve 21-22 haziran’da yapılan 2014-lys sonuçları saat 01.30’da açıklanmıştı. sınav sonuçlarına ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi'nin http://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden bakılabiliyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;