Bilim-Teknoloji

Yeni 4K destekli aksiyon kamerası

Sony tarafından geliştirilen yeni aksiyon kamerası 4K video kayıt özelliğine sahip. Action Cam isimli ürünün yeni modeli aynı zamanda ağır çekim video desteği de sunuyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Action Cam'in 4K desteği vermesi sektördeki rekabeti artıracak.
Action Cam'in 4K desteği vermesi sektördeki rekabeti artıracak. [Fotoğraf: Al Jazeera]

son yılların önemli cihazlarından biri de aksiyon kameraları. özellikle doğa sporları yapanların tercih ettiği bu kameralara her geçen gün yeni özellikler ekleniyor. bu ürünlerin artık bazıları 4k video desteği de sunuyor.

bunlardan biri olan sony action cam x1000v, abd'de düzenlenen ces (consumer electronics show - tüketici elektroniği fuarı'nda tanıtıldı. görünüm olarak önceki action cam modellerine benzeyen kamera, aynı zamanda slow motion yani ağır çekim olarak bilinen kayıt türünü destekliyor. bu sayede full hd çözünürlükte saniyede 120 kare, 1280x720 piksel çözünürlüğünde ise saniyede 240 kare ağır çekim video kayıt edilebiliyor.

sony'nin yeni modeli önceki sürümlerde olduğu gibi optik görüntü sabitleme özelliğine sahip. yeni model aksiyon kamerasının abd fiyatı 599 dolar olarak açıklandı. yeni modelin daha düşük çözünürlük sunan as200v kodlu farklı ve daha ucuz bir sürümü de tanıtıldı.

yükselen trend: aksiyon kamerası ve 4k

özellikle aksiyon ve doğa sporları yapanların tercih ettiği ürünlerin başında gelen aksiyon kameraları, video ve fotoğraf özellikleriyle dikkat çekiyor. birçoğu özel kılıfı ile su altında da kullanılabilen bu ürünler arasında en popüler ve sektörün lideri gopro modelleri. günümüzde sony, htc ve polaroid gibi markaların aksiyon kamera modelleri bulunuyor.

son yılların yükselen bir diğer trendi olan 4k video kayıt halen yaygın olarak kullanılan full hd'den 4 kat daha yüksek çözünürlüklü video anlamına geliyor. bu teknolojiyi destekleyen birçok televizyon modeli bulunuyor. video üretim tarafında da fotoğraf makineleri ve video kameralar yer alıyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;