Spor

Yeni dünya rekoru Ercümen’in

91 metreye tüpsüz inen Şahika Ercümen, üç gün önce Derya Can’ın kırdığı dalış dünya rekorunu geliştirdi. Rekoru Gazze halkına ithaf etti.

Konular: Diğer Sporlar

serbest dalış dünya rekortmeni şahika ercümen, antalya'nın kaş ilçesinde "değişken ağırlıklı, tüpsüz ip destekli dalış"ta 91 metreye inerek dünya rekoru kırdı.

hidayet koyu'nda saat 09.30'da denize atlayarak dalışa başlayan 29 yaşındaki şahika ercümen 91 metreye 1 dakika 9 saniye indi.

su altında toplam 2 dakika 49 saniye kalan ercümen, bu alanda 20 temmuz'da 90 metreye dalan milli sporcu derya can'a ait rekoru da üç gün sonra kırmış oldu.

yüzeye çıktığında büyük sevinç yaşayan, teknede bekleyenler tarafından uzun süre alkışlanan ercümen, denizde açtığı "gazze nefes alsın" pankartı ile dalışını gazze halkına ithaf etti.

rekor denemesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ercümen, “sadece nefesimi tuttum ve daldım. yeni dünya rekoru hedeflerimiz olacak ancak biraz nefes almamız gerekiyor. önümüzdeki yıl çanakkale zaferi'nin 100’üncü yıldönümü ve orada 100 metrenin üzerinde dalış yapmak istiyorum" diye konuştu.

derya can 20 temmuz'da 90 metreye inerek bu kategoride dünya rekoru kırmıştı.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;