Türkiye

Yeni hükümetle ilk MGK

Binali Yıldırım'ın Başbakan olduğu 65. Hükümet, ilk MGK toplantısını yaptı. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada PKK, IŞİD ve ‘paralel yapı’ olarak adlandırılan Gülen Cemaati’yle mücadele vurgusu yapıldı. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Prag, Stockholm, Berlin ve Paris'te temsilcilik açmasına izin verilmesi eleştirildi.

Konular: Türkiye

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde düzenlenen milli güvenlik kurulu (mgk) toplantısına başkanlık etti. saat 14:30'da başlayan toplantı 19.50 civarında sona erdi. toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada pkk, işid ve ‘paralel yapı’ olarak adlandırılan gülen cemaati’yle mücadele vurgusu yapıldı. pkk'nın suriye kolu pyd'nin prag, stockholm, berlin ve paris'te temsilcilik açmasına izin verilmesi eleştirildi:

"devletin hukuk sınırları içinde, kararlılık ve hassasiyetle yürüttüğü operasyonlar neticesinde, halkın desteğini alamayan ve teslim olmaktan başka çaresi bulunmayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olmayacağı vurgulanmıştır.

bölücü terör örgütünün suriye kolu olan pyd/ypg'nin prag, stockholm, berlin ve paris'te temsilcilik açmasına izin verilmesinin, ülkemizi kana bulayan teröristlere imkan ve cesaret verdiği, bu tutumun dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağını, verilen kararın yeniden değerlendirilmesinin türkiye tarafından beklendiğinin altı çizilmiştir.

vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler, terör ve teröristle mücadelede gelinen aşama, milli güvenliğimizi tehdit eden ve bir terör örgütü olan paralel devlet yapılanmasına karşı alınan tedbirler görüşülmüştür.

daeş terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ile bu örgütün ülkemize yönelik saldırıları, kapsamlı şekilde değerlendirilmiş, terörden arındırılmış güvenli bölge ile uçuşa yasak bölge uygulamasının gerekliliği bir kez daha ortaya konmuştur."

hazırlık toplantısı yapıldı

bunun öncesinde bir hazırlık toplantısı vardı. başbakan binali yıldırım başkanlığında, mgk hazırlık toplantısı yapıldı. çankaya köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık bir saat sürdü.

toplantıya başbakan yardımcıları nurettin canikli, mehmet şimşek, numan kurtulmuş, tuğrul türkeş ve veysi kaynak, adalet bakanı bekir bozdağ, dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu, içişleri bakanı efkan âlâ, milli savunma bakanı fikri işık, başbakanlık müsteşarı kemal madenoğlu, dışişleri müsteşarı feridun sinirlioğlu ve mit müsteşarı hakan fidan katıldı.

mgk hazırlık toplantısı, binali yıldırım başkanlığında ilk kez düzenlendi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;