Türkiye

Yeni KHK ile 3 bin 974 kişiye ihraç

Yayınlanan iki yeni KHK ile 3 bin 974 kişi kamu görevlerinden çıkarıldı. 731 kişi görevlerine iade edildi. 14 dernek, 13 sağlık kuruluşu ve 18 vakıf kapatılırken 5 derneğin yeniden açılmasına izin verildi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

yayınlanan iki yeni kanun hükmünde kararname (khk) ile aralarında asker, akademik personelin de bulunduğu 3 bin 974 kişi kamu görevlerinden çıkarıldı. görevden uzaklaştırılanlar arasında en yüksek sayı 1127 kişi adalet bakanlığı'nda. ihraç edilenlerin fazla olduğu diğer kurumlar ise şöyle; tsk'dan 1030, yök'ten 484, diyanet işleri başkanlığı'ndan ise 201...

731 kişi ise görevlerine iade edildi.

14 dernek, 13 sağlık kuruluşu,18 vakıf, 1 gazete ve 1 dergi kapatıldı. 5 derneğin yeniden açılmasına izin verildi.

milli güvenlik kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan ve yurt dışında burslu öğrenim gören 59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi.

yayınlanan khk ile 7 bin çarşı ve mahalle bekçisinin kamuda görevlendirileceği duyuruldu.

ihraçların yer aldığı 689 numaralı khk listesi için tıklayınız.

kamuda düzenlemelerin yer aldığı ve evlilik programlarının yasaklandığı 690 numaralı khk için tıklayınız.

kaynak: resmi gazete

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;