Bilim-Teknoloji

Yeni MacBook tanıtıldı

Apple, San Francisco'da gerçekleştirdiği etkinlikte Apple Watch'u ve Mac bilgisayarını tanıttı. Apple, Yerba Buena Sanat Merkezi'nde düzenlediği etkinlikte ilk olarak yeni MacBook’u görücüye çıkardı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Apple en ince ve en hafif MacBook'u üretti. [Fotoğraf: Apple]

apple, yerba buena sanat merkezi'nde düzenlediği etkinlikte ilk olarak yeni macbook’u tanıttı.

cook, açılış konuşmalarının ardından yeni mac serisini tanıttı. cook, 'geliştirdiğimiz en güçlü mac'leri ürettik' derken, son 10 yılda mac ürünlerinin sanayiyi geride bırakan bir teknoloji sunduğunu söyledi.

2014'te notebook piyasası yüzde 2 gerilemesine rağmen mac'lerin patlama yaşadığını söyleyen cook, 'iphone ve ipad'in taşınabilirliği yeniden tanımladığını ve yeni mac ile hırslı ve cesur bir yenilik yapmak istediklerini' belirtti.

cook'un sahnede tanıttığı macbook'un özelliklerini apple küresel pazarlama sorumlusu phil schiller anlattı.

[[Fotoğraf: Apple]]

yeni notebookun özellikleri şu şekilde sıralandı:

philler, sadece 900 gram ağırlığındaki yeni mac'in, 'bugüne dek ürettikleri en hafif mac modeli olduğunu' belirtti.

macbook, 13.1 mm kalınlığında. böylece, 17.3 mm olan macbook air'e kıyasla yüzde 24 daha ince.

klavye tasarımının değiştiğini belirten schiller, 'makas mekanizması' adı verilen teknolojiyle tuşların yüzde 40 daha sabit olduğunu, aynı zamanda yüzde 40 daha ince hale geldiklerini belirtti.

[[Fotoğraf: Apple]]

yeni macbook'un tuşları, camla desteklenen naylon, silikon ve paslanmaz çelikten yapıldı. işıklandırması da yenilenen klavyede, her tuş için ayrı led bulunuyor.

12 inç ekrana sahip olan macbook, retina display ekran ve 2304 x 1440 çözünürlüğüne sahip. schiller, ekran panelinin 88 mm kalınlıkla yine bugüne dek ürettikleri en ince mac ekranı olduğunu söyledi. ayrıca, yeni panel eski modellere kıyasla yüzde 30 daha az enerji tüketiyor.

schiller, dokunmatik farenin önemli değişikliğe uğradığını belirtti. farenin kapladığı ekranın dört köşesine parmakları algılayan kuvvet alıcıları yerleştirildi. kullanıcılar, fareye uyguladıkları baskıyı artırarak komutları derinleştirebilecek. örneğin video izlemek için tıklandıkdan sonra basılmaya devam edilmesiyle görüntü hızla ileri sarılacak.

[[Fotoğraf: Apple]]

schiller, yeni macbook'un fanı bulunmayan ilk model olduğunu söyledi.

1.3 ghz işlemci hızındaki mantık kartının performansı, 2.9 ghz'e çıkartılabiliyor.

farklı batarya tasarımıyla öne çıkan macbook, 9 saat kesintisiz tarayıcı kullanımına, 10 saat aralıksız itunes dinlemeye izin veriyor. bataryaların çizgili tasarımı, notebook'un içine çok daha iyi oturmalarını sağlıyor.

[[Fotoğraf: Apple]]

yeni macbook, aynı kablo üzerinden usb, displayport, güç, hdmi ve vga bağlantısı sunuyor.

yeni notebook aynı zamanda yeni usb standardı olan usb-c destekliyor.

yeni macbook'lar gümüş, uzay grisi ve altın renklerinde sunulacak.

10 nisan'da satışa çıkıyor

12 inç retina display ekran, 1.2 ghz intel core işlemci, intel hd graphics 5300 ekran kartı, 8gb ram ve 512 gb dahili bellek içeren macbook, 1599 dolardan satılacak.

256 gb dahili bellek içeren model ise 1299 dolardan satışa sunulacak. 

yeni macbook'lar abd'de 10 nisan'da satışa çıkacak. apple, 13 inh macbook pro'ların da touch force özelliğiyle geleceğini duyurdu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;