Süleyman Şah Türbesi

Yeni Süleyman Şah Türbesi inşa ediliyor

Türkiye’ye getirilen Süleyman Şah Türbesi emanetlerinin yerleştirileceği Suriye Eşme’sindeki türbe inşaatı hızla ilerliyor.

Suriye Eşme'sindeki yeni Süleyman Şah Türbesi inşaatı [Fotoğraf:AA]

şanlıurfa valisi izzettin küçük, önce envanterin muhafaza edildiği 3. hudut alayı 3. hudut taburu 8. hudut bölük komutanlığı'nda oluşturulan geçici türbeyi ziyaret etti.

küçük, daha sonra suriye eşmesi'nde yapımı süren türbenin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

ziyarete ilişkin açıklama yapan küçük, şunları kaydetti:

"suriye eşmesi'nde hummalı bir çalışma var. inşallah birkaç gün içinde inşaat çalışmaları bitecek ve ziyaretçilere açılacak. köyümüzü de ziyaret ettik. köyde büyük bir memnuniyet var. büyük bir zatın bu topraklara gelmesi gurur verici. sevinç içindeler, süleyman şah'ı kendi ataları olarak görüyorlar. devletimiz de bu bölgede hummalı bir çalışma içinde. köyün ve çevresinin bütün ihtiyaçları kurumlarımız tarafından gideriliyor. köyümüze, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. inşallah birkaç gün içinde türbe ziyarete açılmış olacak."

ziyaret sırasında vali küçük'e 20. zırhlı tugay komutanı tuğgeneral ihsan başbozkurt, birecik kaymakamı deniz zeyrek eşlik etti.

emanetler operasyonla türkiye'ye getirildi

suriye'nin halep şehrindeki karakozak köyü sınırları içerisinde bulunan türk toprağı süleyman şah türbesi'ndeki saygı karakolu'nda görevli 40 askeri personel ve buradaki tarihi emanetler 21 şubat'ta askeri operasyonla türkiye'ye getirildi.

süleyman şah saygı karakolu için eş zamanlı iki operasyon yapıldı. önce şanlıurfa mürşitpınar'dan türk birlikleri suriye'ye girdi ve karakozak köyüne doğru hareket etti. bir başka tank birliği de eşme civarından yine suriye topraklarına girerek, suriye topraklarının 200 metre kadar içinde süleyman şah'ın yeni mekânını düzenlemek için bir toprak parçasını kontrol altına aldı.

'şah fırat' ismi verilen bu  operasyona 39 tank, 57 zırhlı araç olmak üzere 100 araç ve 572 personel katıldı. operasyon sırasında herhangi bir çatışma yaşanmadı, başçavuş halit avcı adlı asker operasyonun başında intikal sırasında kaza sonucu şehit oldu. 

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;