Türkiye Süper Ligi

'Yeniden başkan adayı olacağım'

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı oyuncu kuralının Ocak ayında değişmeyeceğini belirtti. Haziran'da yeniden aday olacağını açıkladı.

Konular: Spor, Futbol
Demirören daha önce Beşiktaş başkanlığını yürütüyordu. [AA]

yıldırım demirören, ntvspor'da yayınlanan '%100 futbol' programına katıldı.

demirören, türkiye'de günlük konuları tartışmaktan, futbolun geleceğini tartışamadıklarını söyledi.
 

'Yeniden aday olacağım'

yıldırım demirören, haziran ayında yapılacak tff başkanlık seçiminde yeniden aday olacağını şu sözlerle açıkladı: "yapı olarak hiçbir işi yarım bırakmadım. yapacağımız o kadar çok iş var ki, onları yapmaya devam edeceğiz. yani aday olacağım."

türkiye'de hakem kararları değil, hakemlerin tartışıldığını belirten tff başkanı, "duyum aldım sözüyle, hakemlerin üzerine gidiliyor. zekeriya hoca, namusuna ve kişiliğine laf söylendiği için ani bir kararla görevini bıraktı. 18 kulüp başkanı da zekeriya alp'in dürüstlüğünden, namusundan şüphe duymadıklarını belirtmişti. ayrılışından çok üzüldüm. zekeriya hoca'yı dürüstlüğün, bir beyaz sayfanın açılmasının sembolü olarak düşünmemiz gerekiyor" dedi.

başkan demirören, yusuf namoğlu'nu mhk başkanlığına, geçmişi ve dürüstlüğü nedeniyle tercih ettiklerini belirtti.

demirören, 'yabancı oyuncu sayısı ocak'ta değişecek mi?' sorusuna "hayır" yanıtı verdi. mevcut kuralın sezon sonuna kadar geçerli olacağının altını çizen tff başkanı, "ocak ayında, gelecek sezonun yabancı kuralını açıklayacağız. yabancı oyuncu kuralına, milli takım kriteri koyduğunuz vakit, melo gibi değerli bir oyuncu bile türkiye'ye gelemiyor" dedi.

tff başkanı, 'yeter yıldırım demirören' tezahüratları için hiç rahatsız olmadığını söyledi. çünkü yönetim olarak ne yaptıklarını bildiklerini belirtti. 

'kulüplerin yüzde 90'ı borç batağı içinde'

mali kriterler konusunda çalışma yaptıklarını belirten yıldırım demirören, bu kriterleri tam oturtmaları gerektiğini söyledi.

bundan sonra 'makyajlı bütçeleri' kabul etmeyeceklerini anlatan demirören, şunları söyledi:

"türk futbolu için bunu yapmamız lazım. kulüplerin yüzde 90'ı borç batağı içinde. değişmesi gereken futbol kanunu ile beraber dernekler yapısıdır. mevcut kulüplerin mali yapısının bir şekilde düzeltilmesi lazım. senelerce idare edilmişiz. artık idare yok. bu sezon sonundan itibaren kulüplerimiz için yeni kriterler uygulanacak. kulüplerin mali yapısını düzeltmezsek, spor kanunu çıkarmazsak federasyonun kasasında istediğiniz kadar para olsun oynayacak kulüp bulamayacağız. gidişat çok tehlikeli."

tff başkanı demirören, uefa'nın bu konuda yaptırımları neyse kendilerinin de aynısını uygulayacaklarını ifade etti.

statlarda seyirci sayısının azalması ile ilgili açıklamalarda bulunan yıldırım demirören, "arjantin'de parmak iziyle maç izleniyor. e-bilet ve passolig uygulaması getirdik. hedefimiz ikinci senede seyirci kalitesini artırmak. maça gelmeyenler zaten istemediklerimiz. gelmesinler. bunlar futbola zarar verdi. kaos yaratan, futbola küfrü sokanlar gelmesin. futbolumuzun marka değeri gidiyor. futbolu, futbol olduğu için izleyenler zaten gelecek" diye konuştu.

demirören, galatasaray kulübü başkanı duygun yarsuvat'ın birlik ve beraberlik yönündeki açıklamasının da çok önemli olduğunu vurguladı.

demirören: istediğimiz yerde değiliz

a milli takım'ın performansı hakkında görüşlerini aktaran demirören, istedikleri yerde olmadıklarını söyledi.

tff başkanı yıldırım demirören, şu görüşleri dile getirdi:

"başarılıyız deme şansımız yok. seyircimiz dakikaya ve gole göre tezahürat yaptığı için ileriyi düşünemedik. fatih terim ile uzun vadeli planlama yaptık. milli takımı oluşturan oyuncuların son birkaç maç hariç performansı iyiydi de milli takımda mı kötüydü? futbol federasyonu'nun milli takımla alakasını anlatabilir misiniz? oyuncuyu biz mi seçiyoruz? teknik kadro o dönemde performansı iyi olanı seçiyor. semih kaya kendi kalesine gol attığı vakit neden yıldırım demirören suçlu?"

milli takımda taraftarın da kalmadığını ifade eden demirören, "milli takım yuhalanıyor. stada milli takım formasıyla gelinmiyor. bu birlikteliği de sağlamamız lazım. volkan demirel'in kendisine yapılan hareketlerden sonra bırakması ve çıkması yanlış. kararına saygım var. orada bizim için konu kapandı. ama seyircinin milli takım forması giymiş oyuncuya küfür etmesi doğru değil. ben o anda yanımdakilere 'aşağı inersek takımı çekerim. seyirci küfrettiyse volkan haklı' dedim. benim takımım bunu hak etmiyor. küfür edilmeyecek tek takım; milli takımdır" ifadelerini kullandı.

başkan demirören, son dönemde her statta taraftarlar tarafından yapılan "yıldırım demirören yeter" tezahüratının da kendisini rahatsız etmediğini dile getirdi.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;