Serie A

'Yeniden ilk 10 kulüpten biri olacağız’

Inter’in başkan yardımcısı Javier Zanetti, kulübü dünyanın en iyi 10 kulübünden biri yapacaklarını söyledi.

Inter'in yeni sahipleri Çin'den Suning kulübü. [Getty]

zanetti, inter’in eski kaptanı. 19 yılda 858 kez inter formasını giydi ve rekor onda. futbolu bıraktıktan sonra kulüpte kaldı ve yönetici oldu. şimdi büyük çoğunluğu çinliler tarafından satın alınan inter’in başkan yardımcısı.

onun döneminde kulüp 4 serie a şampiyonluğu, lig kupası kazandı. mourinho ile birlikte de şampiyonlar ligi kupasını kaldırdı.

fakat 2010 yılından itibaren serie a’daki düşüşle birlikte inter de geriledi. bir dönem dünya yıldızlarının formasını giydiği kulübün kadrosu avrupa ile başedemeyecek güçte.

kulüp, serie a şampiyonluğunu unuttu şampiyonlar ligi’nde bile tam 5 sezondur yoklar.

mourinho’nun ayrılmasının ardından 9 kez teknik direktör değiştiren kulüpte çin perakende devi suning’in gelmesinin ardından büyük bir hareketlenme bekleniyor.

inter, lied 7. sırada. şampiyonlar ligi’ni gelecek sezon da kaçıracak gibi görünüyorlar.  kulüp, uefa sıralamasında 44. sırada. zanetti ise ilk 10’a gireceklerine inanıyor.

“yedi yıl üst üste kazandık. üç yıl içinde kulübün sahibi iki kez değişti. ama artık istikrar dönemi. şu an önemli bir takım kurmaya çalışıyoruz. en iyi 10 kulüp arasına yeniden girmek istiyoruz. fakat bunu bir gecede yapamazsın. zamana ve bir stratejiye ihtiyacınız var” diyen arjantinli eski futbolcu sadece iyi futbolculara değil iyi karakterlere de ihtiyacı olduklarını söyledi.

zanetti’ye göre inter transferde de akılcı davranacak.

inter’in en büyük problemlerinden biri de stadyum. milan’ın yeni sahipleri çinliler, stadyum yatırımı yapacaklarını ifade ettiler. interliler de bu girişimden memnun. san siro’nun yenilenebileceği ve iyileştirmelerle kapasitenin düşürüleceği ifade ediliyor.

zanetti “suning kulübün kimliğine ve tarihine büyük yankı duyuyor. bu nedenle inter’i büyük yarışmalara geri döndürmek için birlikte çalışıyoruz” dedi.

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;