Türkiye

Yeniden mühürlendi

Diyarbakır'da Kürtçe eğitim amacıyla açılan okul ikinci kez mühürlendi. Valilik, okulu pazartesi günü mühürlemiş, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve bir grup partili mührü sökerek okula girmişti.

Valiliğin dünkü kararına tepki gösteren bir grup binanın mührünü sökerek okula girmişti. [Fotoğraf: AA]

diyarbakır'ın bağlar ilçesindeki ferzad kemanger eğitim destek evi'nde kürtçe eğitim verme amacıyla açılan okulun mührünün demokratik bölgeler partisi (dbp) il başkanı zübeyde zümrüt tarafından sökülmesi üzerine, görevliler binayı yeniden mühürlemek istedi.

güvenlik güçleri nezaretinde ferzad kemanger eğitim destek evi'ne gelen görevlilere okul önündeki grup tepki gösterdi.

olay yerine gelen hdp eş genel başkan yardımcısı meral danış beştaş ve dbp il başkanı zümrüt, görevlilerle bir süre görüştü.

görüşmenin ardından polis "dağılın" uyarısı yaptığı gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. müdahalenin ardından binanın giriş kapısı görevlilerce yeniden mühürlendi.

valilik kararıyla pazartesi günü mühürlenen okulun kapısına asılan mühür, salı günü dbp il başkanı zümrüt tarafından sökülmüştü.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;