Suriye'de iç savaş

Yermuk'ta eğitim durdu

Yardım kuruluşları, Şam’daki mülteci kampında bulunan okulları, bölgede devam eden rejim kuşatması nedeniyle kapattı.

Konular: Suriye, Ortadoğu

mülteci kampındaki çocukların eğitimi için hizmet veren okullar, eğitim araç-gereçlerinin yokluğu, çocuklar arasında salgın hastalıkların ortaya çıkması ve hükümetin bölgeye yönelik bombardımanı nedeniyle faaliyet gösteremiyor.

kamptaki okulların büyük çoğunluğu, birleşmiş milletler bünyesinde faaliyet gösteriyordu.

DOSYA: SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

yermuk mülteci kampı yaklaşık bir yıldır rejimin kuşatması altında. yermuk, filistinlilerin yaşadığı bir kamp iken zamanla büyük bir semte dönüştü. esed'in başkanlık sarayı’na da sadece 20 dakika uzaklıkta.

açlıktan ölümler

kampta şu ana kadar açlıktan ölenlerin sayısı 96.

birleşmiş milletler suriye’de rejimin ablukası altındaki yermuk mülteci kampı’nda insani durumun felaket boyutlarına ulaştığı uyarısında bulunmuştu. uyarıdan sonra bm yardım kuruluşu unrwa’ya  ait bir konvoyun kampa yardım götürmesine izin verildi. geçen hafta 900 koli gıda yardımı yapılan mülteci kampında çok daha fazla yardıma ihtiyaç duyuluyor.

bu arada gazze'de yermuk mülteci kampı'ndaki insani krizi protesto etmek için insan zinciri oluşturuldu. 

yermuk mülteci kampı'ndaki ablukanın kaldırılmasını isteyen dövizler taşıyan göstericiler, "vicdan sahiplerini kamptakileri kurtarmak için harekete geçmeye" çağırdı.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;