Eğitim

YGS sona erdi

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2017 YGS sona erdi. Toplam 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisiyle yapıldı.

Konular: Türkiye, Eğitim
[Fotoğraf: AA]

üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2017 yükseköğretime geçiş sınavı (ygs) sona erdi. toplam 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu ygs, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisiyle yapıldı. sınav, saat 10:00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi.

sorular ve cevap anahtarı yayımlandı

ösym, soruları ve cevap anahtarını yayımladı.

geç kalanlar oldu

adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri binaların önündeydi.

sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı ve saat 9:45'te sınav binaları kapatıldı.

sınavda, milli eğitim bakanlığı (meb) tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı türkçe, sosyal bilimler, temel matematikve fen bilimleri testi yer aldı. ygs'de türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlâk bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

ygs sonuçlarının kullanımı

ygs'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. adayların türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

ygs'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, ygs puanlarıyla bir yükseköğretim programını tercih etme ve lys'lere girme hakları olmayacak. ygs puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (y-ygs) hesaplanmayacak. ygs puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, lisans yerleştirme sınavlarına (lys) girme hakkı elde edecek.

adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. adaylar ygs sonuçlarını, t.c. kimlik numaraları ve şifreleriyle ösym'nin
"https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

ygs puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse lys'ye başvurabilecek. lys'ye başvurular, 4-17 nisan'da alınacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;