Eğitim

YGS'de en düşük ortalama fenden

Yaklaşık 2 milyon adayın girdiği üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. Sınavda en düşük doğru ortalaması fen testinden. Fende doğru ortalaması sadece 3.9

Konular: Türkiye
Üniversiteye girişin ilk aşaması olan YGS, bugün yapılıyor. Sınava yaklaşık 2 milyon 200 bin aday katılıyor. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi ösym, ygs sonuçlarını dört gün içinde açıkladı. öğrenciler sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden t.c. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebiliyor. 2015-ygs sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ösym, sınavla ilgili sayısal bilgileri de açıkladı. sınavı geçerli olan 1 milyon 986 bin 995 adaydan 140 barajını aşamayan öğrenci sayısı 207 bin 145. sınava giren öğrencilerin yüzde 89,55'i iki yıllık fakültelere girmek için geçerli olan 140 ve üzeri puanı aldı.

180 barajını aşan kişi sayısı düştü 

adayların yüzde 68,89'u ise ikinci aşama olan lisans yerleştirme sınavı'na (lys) katılabilmek için gerekli olan 180 ve üzeri puanı aldı. 618 bin aday dört yıllık fakültelere girebilmek için gerekli barajı aşamadı. 2014 ygs’ye 1 milyon 950 bin 163 aday girmişti. 1 milyon 423 bin 124 aday 180 barajını geçmişti. bu sene bu rakam 1 milyon 369 bin 147'de kaldı.

her cevap kağıdı iki kere okundu 

sınavda 40'ar sorudan oluyşan testlerin  doğru sayısı ortalamaları da belli oldu. türkçe testinde doğru ortalaması 15,8. diğer derslerde doğru sayıları daha da düşüyor. ssoyal testinde ortalama 10,7, matematikte 5,2, fende ise 3,9. ösym'den yapılan açıklamada  her cevap kağıdının optik okuyucularda iki kere okunduğu ve kontrol edildiği de vurgulandı. 

türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinin yer aldığı sınavda 160 soru sorulmuştu. ygs puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse lys'ye başvurabilecek. lys'ye başvurular, 8-21 nisan'da alınacak.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;