Türkiye

YGS'yi kaçıran öğrencinin eğitim masraflarını üstlendi

Adana'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na geç kaldığı için binaya alınmayan ve bu nedenle gözyaşlarına boğulan 19 yaşındaki Mehmet Kara'nın bir senelik eğitim masraflarını bir iş adamı üstlendi.

Konular: Türkiye, Eğitim

adana'da yükseköğretime geçiş sınavı'na (ygs) geç kaldığı için binaya alınmayan ve bu nedenle gözyaşlarına boğulan 19 yaşındaki mehmet kara'nın bir senelik eğitim masraflarını bir iş adamı üstlendi. haberi, kara'ya şarkıcı haluk levent verdi.

ailesine yük olmamak ve eğitim masraflarını karşılamak için bir kafede çalışan mehmet kara, sınava geç kalmıştı. sınava gireceği okulun önünde gözyaşı döken kara'ya şarkıcı haluk levent ulaştı. kara'yı teselli eden haluk levent, bir iş adamının bu yılki eğitim masrafını karşılayacağını kendisine bildirdi.

kara, aa muhabirine yaptığı açıklamada, cebesoy ilkokulu ile ortaokulunun birbirine çok yakın olduğunu anlatarak, okulları karıştırınca zaman kaybettiğini ve sınava geç kaldığını anlattı.

sınava giremeyince çok üzüldüğünü dile getiren kara, "çıkan haberleri gören haluk levent bana ulaştı ve çok yardımcı oldu. bu seneki eğitim masraflarını bir iş adamının karşılayacağını söyledi. kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

kara, sivil havacılık kabin hizmetleri bölümünü okumayı istediğini ancak sınava giremediği için bir sene kaybetmemek adına bu alanda mesleki eğitim kurslarına gitmeyi planladığını bildirerek, "isminin açıklanmasını istemeyen iş adamı, eğitim masraflarım için para gönderecek" diye konuştu.

adana'da dün cebesoy ortaokulunda ygs'ye girecek olan mehmet kara, kapı kapatıldıktan çok kısa bir süre sonra gelince sınava girememişti. kaya, görüştüğü görevlilerin sınava alınmayacağını belirtmesi üzerine uzun süre gözyaşı dökmüştü.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;