İsrail - Filistin sorunu

Yıkım sırasında çatışma

İsrail’de Filistinlilere ait evleri yıkmak isteyen İsrail güvenlik güçleri ile yıkımı engellemek isteyen Filistinliler arasında çatışma çıktı. Bir Filistinli ve bir İsrail polisi öldü. Aralarında Knesset’teki Arap milletvekilleri grubu başvekili Eymen Avde’nin de olduğu 4 Filistinli yaralandı. Bölgeye binden fazla güvenlik gücü sevk eden İsrail, yıkım işlemlerini yeniden başlattı.

israil'in, nakab bölgesinde filistinlilere ait evleri yıkma girişimi sırasında israil güvenlik güçleri ile filistinliler arasında çatışmalar çıktı. bir filistinli ve bir israil polisi öldü. aralarında knesset’teki arap milletvekilleri grubu başvekili eymen avde’nin de olduğu 4 filistinli yaralandı.

ölen filistinli yakup ebul kayan, arabasındayken israil polisi tarafından hedef alındı. israilli yetkililer, kayan'ın israil polisine arabasıyla saldırmaya teşebbüs etme çalışırken öldürüldüğünü savundu.

[[Fotoğraf: Reuters]]

bölge halkı ise yakup ebul kayan’ın sadece arbedenin yaşandığı bölgeye arabasıyla ulaşmaya çalıştığını ifade etti.

umm-ul heran beldesindeki evleri yıkmak isteyen israilli yönetimi, halkın gösterdiği direniş karşısında binden fazla güvenlik gücünü bölgeye sevk etti.

israil güvenlik güçleri yıkım işlemlerine karşı çıkmaya çalışan filistinlilere ateş açtı, göz yaşartıcı gaz kullandı.

İsrail güvenlik güçleri yıkım işlemlerine karşı çıkmaya çalışan Filistinlilere ateş açtı. Göz yaşartıcı gazını da kullandı.
[[Fotoğraf: Reuters]]

israil parlamentosu knesset’teki arap milletvekillerinden oluşan grup da bölgeye ulaşmak isterken israil polisi tarafından engellendi. çıkan arbedede başvekil eymen avde yaralandı. avde, israil polisi tarafından darp edildiğini, karnından ve sırtından plastik mermiyle hedef alındığını açıkladı. avn hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

[Fotoğraf: Reuters]

yıkım kararı, bir yıl önce israil mahkemesi tarafından verilmişti. filistinlilere ait evlerin yerine yahudi yerleşim yerinin inşa edilmesi planlanıyordu.

bölgeye giren dozerler evleri yıkma işlemlerini yeniden başlattı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;