Şike

Yıldırım: Hepsini Cemaat yaptı

Şike davasını Gülen Cemaati’nin planladığını iddia eden Fenerbahçe Başkanı, yeniden yargılanmayı beklemediğini söyledi.

Konular: Türkiye, Spor

Haberin Öne Çıkanları

The Wall Street Journal'a konuştu

'Hapse girmeye geliyorum'

'Ergenekon'dan içeri alamadılar'

Aziz Yıldırım, Yargıtay kararı gereği iki yıl iki ay daha hapis yatacak. [Reuters]

yargıtay'ın 6 yıl 3 ay cezasını onadığı fenerbahçe başkanı aziz yıldırım, türkiye'ye dönüşü öncesi önemli açıklamalar yaptı. fransa'nın cannes şehrinde the wall street journal gazetesine ve reuters haber ajansı'na konuşan yıldırım, şike davasının ergenekon ve balyoz davalarıyla birlikte, bir kumpasın sonucu olduğunu söyledi. fenerbahçe başkanı, "beni ergenekon'dan içeri alamadılar, şike davasını uydurdular" dedi. 

aziz yıldırım, “bunların hepsini gülen cemaati mi yaptı?” sorusuna “evet” yanıtını verdi. 

yıldırım,yargıtay kararını ise "2011'de bazı dış güçlerin türkiye'de yaptığı operasyonların devamı" diye niteledi ve "şike davası, iktidarı ele geçirme amaçlı bir yargının eseridir" diye konuştu ve ekledi: 

"sayın başbakan 17 aralık'taki beyanında ‘paralel devlet var ve cemaat bu paralel devleti yürütüyor’ dedi. bu savcıları, hakimleri, polisleri, hepsini görevden aldılar bunlar cemaatçi diye. o zaman bütün bu operasyonları, bizim operasyon dahil olmak üzere cemaat yapmıştır."

yıldırım ayrıca davanın yeniden açılması gibi bir ümidinin olmadığını belirtti, "önemli olan benim vicdanlarda aklanmamdır, kurulmuş istiklal mahkemeleri’ne benzeyen bu yargının kararlarına saygı duymuyorum. onun için de vicdanen rahatım ve hapis yatmaya geliyorum. kaçtı diyenler özür dilemeliler. zaman içerisinde fenerbahçe'nin haklılığı yine ortaya çıkacaktır" dedi.

fenerbahçe başkanı, tatil yaptığı fransa'dan türkiye'ye salı akşamı dönecek. taraftarlar, kulüp başkanını tsi 21:00'de sabiha gökçen havalimanı'nda kalabalık bir grup halinde karşılamaya hazırlanıyor.

başbakan tayyip erdoğan da yıldırım'ın hapis cezasının onandığı yargıtay kararının zamanlamasının anlamlı olduğunu söylemişti. erdoğan, "niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı? şimdi tam seçimin arefesinde niçin böyle bir karar açıklanır?" diye sormuştu.

itiraz başvurusunda bulunmuştu

aziz yıldırım'ın denetimle serbestlik kapsamındaki cezası düşüldükten sonra 2 yıl 2 ay daha hapis yatması gerekiyor.

yıldırım'ın avukatları yargıtay cumhuriyet başsavcılığı'na dilekçe vererek bu karara itiraz etmesini talep etti. talebi değerlendirecek olan yargıtay cumhuriyet başsavcılığı gerek görmesi durumunda karara itiraz edebilir.

itiraz durumunda 5. daire'nin kararını yargıtay ceza daireleri genel kurulu değerlendirecek.

yıldırım; fenerbahçe-karabükspor, fenerbahçe-ankaragücü, fenerbahçe-sivasspor, eskişehirspor-trabzonspor, fenerbahçe-istanbul büyükşehir belediyespor maçlarında şike yapmak ve teşvik primi vermekten suçlu bulunmuştu.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;